هدف از برنامه ریزی

هدف از برنامه ریزی چیست؟

برنامه‌ریزی، فرآیندی است برای تعیین اهداف و مسیر دستیابی به آن‌ها که با شفاف‌سازی اهداف، کاهش عدم قطعیت، و بهینه‌سازی منابع همراه است. این ابزار با ایجاد هماهنگی، کاهش استرس و افزایش بهره‌وری، به افراد و سازمان‌ها کمک می‌کند تا با پیش‌بینی موانع و مدیریت زمان، مسیر موفقیت خود را هموار کنند.

در این مطلب می‌خوانیم

هدف از برنامه ریزی

برنامه ریزی، ارتباط مستقیمی با پیش‌ بینی آینده دارد. یعنی این که از قبل به شما می گوید قرار است در آینده چه اتفاقی بیفتد. البته برنامه‌ریزی تضمین صد درصدی نیست ولی تا حد زیادی  شما را از اتفاقاتی که قرار است در آینده بیفتد، آگاه می‌ کند.

درباره سوال هدف از برنامه ریزی چیست، بزرگان بسیار سخن گفته اند. همه آنان در پاسخ به سوال هدف از برنامه ریزی چیست به این موضوع اشاره کرده‌ اند که هدف اصلی از Planning رسیدن به خواسته است. خواسته می تواند مادی و یا معنوی باشد. برنامه ریزی برای یک گروه مشخص شده نمی باشد.

برنامه‌ ریزی برای تمامی گروه ها قابل استفاده است. اگر می خواهید درباره پاسخ سوال هدف از برنامه ریزی چیست، بیشتر از زمان حال بدانید، همچنین اگر می خواهید درباره تعریف برنامه ریزی از نظر دانشمندان بیشتر بدانید، می توانید از طریق سایت موفقیت موسسه مشاوره ای ملک پور، با کارشناسان رایگان ارتباط بگیرید.

برنامه ریزی چیست و چه کمکی به ما می کند؟

در ابتدای مقاله هدف از Planning چیست، می خواهیم ذهن شما را غنی از نکات مهمی درباره تعریف برنامه ریزی از نظر دانشمندان و به عبارتی پر از اطلاعات درخصوص برنامه ریزی چیست ؟ و تفکر هفتم، نماییم. برنامه ریزی این است که از قبل فکر کنید که چه کاری باید انجام دهید و چگونه آن را انجام دهید.

حال ممکن است در گوشه ای از ذهنتان سوال برنامه ریزی چیست؟ و چه کمکی به ما میکند، نقش بسته باشد. برای دانستن پاسخ سوال برنامه ریزی چیست و چه کمکی به ما میکند، به مطالب آمده شده در اینجا و در نوشته هدف از برنامه ریزی چیست، دقت کنید.

برنامه ریزی به ما کمک می کند تا اهداف خود را به وضوح مشخص کنیم.

برنامه ریزی باعث می شود که به طور واضح و مشخص تصمیم بگیریم که برای تأثیرگذاری بر جامعه مورد نظر خود باید چه کار کنیم.

Planning به ما کمک می کند مواردی را که می تواند ما را در رسیدن به هدف یاری دهد و مواردی را که مانع رسیدن ما به هدف مان می شوند ، پیشاپیش ببینیم و در مورد آن ها تفکر کنیم.

هدف از برنامه ریزی

برنامه ریزی به ما کمک می کند تا در قبال کارهایی که انجام می دهیم پاسخگو باشیم

برنامه ریزی به ما کمک می کند تصمیم بگیریم که چگونه از منابع خود (افراد ، زمان ، پول ، اطلاعات ، تجهیزات) به بهترین نحو استفاده کنیم.

Planning به یک کسب و کار کمک می کند تا اهداف خود را شناسایی کند. آماده شدن برای آینده به رهبران کسب و کار اجازه می دهد تا تأثیراتی را که دوست دارند شرکت داشته باشد، در نظر بگیرند و راهی برای رسیدن به آن پیدا کنند. هنگامی که یک تیم برای تعیین اهداف با هم کار می کند ، به همه این امکان را می دهد که در یک صفحه باشند و در جهت یک هدف مشترک تلاش کنند.

هدف از برنامه ریزی چیست؟

هدف از Planning چیست؟ این سوال را تمامی اشخاصی که دوست دارند هرچه زودتر برای یک بخش یا چند بخش از زندگی خود برنامه ریزی نمایند در سر می پرورانند. هدف از برنامه ریزی این است که شخص برنامه ریز به خواسته ای که در ذهن دارد و دوست دارد خیلی زود آن خواسته به واقعیت تبدیل شود، برسد. برنامه ریزی و هدف با یکدیگر پیمان دوستی بسته اند.

یعنی این که این دو دوست با یکدیگر، برنامه ریز را به موفقیت می رسانند. اگر هدف باشد و پس از آن برنامه‌ ریزی باشد، برنامه‌ ریز به هدف خود خواهد رسید. در زیر این مقاله به پاسخ سوال هدف از برنامه ریزی چیست، به جهت Planning برای یک سازمان پرداخته ایم.

ارائه جهت به سازمان.

کاهش تأثیر تغییرات.

ایجاد تلاشهای هماهنگ در داخل سازمان.

کاهش عدم قطعیت

کاهش همپوشانی همراه با فعالیتهای بیهوده.

ایجاد استانداردهای عینی مورد استفاده برای نظارت و کنترل

اصل مهم برنامه ریزی چیست؟

در مقاله هدف از Planning چیست؟ ، مطالب کاربردی درباره اصل مهم برنامه ریزی چیست، آمده است. برنامه ریزی برای موفقیت بسیار مهم است. بیایید به طور خلاصه به 5 دلیل مهم برنامه ریزی و به عبارتی اصل برنامه ریزی نگاه کنیم.

برنامه ریزی به شناسایی اهداف کمک می کند: یکی از سودمندترین جنبه های Planning ایجاد اهداف برای انجام است. وقتی بنشینید و بنویسید که می خواهید به چه چیزی برسید ، شگفت زده خواهید شد که این ساختار هدف چگونه به ایجاد برنامه ای برای تحقق آن ها کمک می کند.

برنامه ریزی

هنگام کار بر روی اهداف ، چندین استراتژی متفاوت وجود دارد. برخی از محبوب ترین موارد شامل ایجاد سه نوع هدف کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدت است.

اهداف کوتاه مدت مواردی هستند که دوست دارید طی 2-3 روز آینده انجام شوند.

اهداف میان مدت چیزهایی هستند که می خواهید در چند هفته یا ماه های آینده به آن ها برسید. این وسیع ترین محدوده زمانی است و می تواند در درجه سختی متفاوت باشد.

آخرین نوع هدف ، هدف بلند مدت است. این اهداف بسیار انتزاعی تر هستند و حاوی نوع تصویری بیشتری از زمان هستند.

نوشتن این اهداف و سازماندهی آن ها در این سه دسته (البته اگر دوست دارید می توانید از آن ها بیشتر استفاده کنید) به شما یک شروع عالی برای یک نقشه راه می دهد.

Planning جهت ها را ارائه می دهد:

اگر در اولین قدم اهداف خود را ایجاد کرده و آن ها را براساس آن سازماندهی کنید، متوجه خواهید شد که اولین قدم را در جهت ایجاد نقشه راه برداشته اید.

Planning جهت پروژه یا کسب و کار شما شامل ایجاد نقشه راه است. برنامه ریزی اشکال و اندازه های مختلفی دارد و با ایجاد این نقشه راه برای دستیابی به اهداف خود ، متوجه خواهید شد که برنامه ریزی شما جهت عالی را به شما ارائه می دهد.

برنامه ریزی مشکلات را آشکار می کند: شما اهداف خود را ایجاد می کنید و جهت خود را مشخص می کنید و برای آن چه در آینده خواهد آمد، آماده می شوید. هرچه آمادگی بیشتری داشته باشید ، بهتر می توانید مشکلات را در هنگام بروز کنترل کنید.

حتی بیش از رسیدگی به مشکلات به وجود آمده ، هنر برنامه ریزی دقیق به شما کمک می کند تا مشکلات احتمالی را قبل از وقوع کشف کنید. هنگامی که برای برنامه ریزی دقیق کار می کنید، بدون شک برآمدگی های احتمالی در طول مسیر را کشف خواهید کرد. اگر در برنامه ریزی خود دقت نکنید ، ممکن است هرگز آن ها را تا دیر نشده کشف نکنید.

آشکارسازی مشکلات به معنای یافتن راه حل ها و پیاده سازی راه حل ها قبل از تبدیل شدن آن ها به واقعیت است.

Planning حرفه ای بودن را می افزاید: حرفه ای بودن به معنای سفت و سخت نیست. فقط به این دلیل که شما حرفه ای هستید به این معنی نیست که نمی توانید از آن لذت ببرید. حرفه ای بودن به این معنی است که شما آماده هستید. آمادگی کلمه دیگری برای برنامه ریزی است.

Planning حس حرفه ای بودن را به کسب و کار شما می افزاید. هنگامی که اهداف خود را مشخص می کنید و هنگامی که مشکلات را کشف می کنید، به خودتان این فرصت را می دهید که برای چیزهایی که به وجود می آیند، آماده باشید. اگر همه چیز طبق برنامه پیش نرود، آماده بودن شما را از گرفتار شدن دور می کند.

این نکته ی مهمی است. برنامه ریزی به این معنی نیست که همه چیز همیشه آن طور که شما می خواهید کار می کند. خطاها ، مشکلات و شکست ها همچنان رخ خواهند داد. برنامه ریزی به شما کمک می کند تا در آن زمان ها حرفه ای بمانید.

هدف از برنامه ریزی

Planning چشم انداز می دهد: برنامه ریزی در جهت گیری به شما کمک می کند. همانطور که اهداف خود را ایجاد می کنید ، بر آن چه می خواهید انجام دهید، تمرکز کنید. اصل برنامه ریزی برای دستیابی به اهداف شما را مجبور می کند که آن ها را سازماندهی کنید.

هیچ کس نمی خواهد وقت خود را برای کار روی چیزی که مهم نیست هدر دهد. اصل برنامه ریزی به تمرکز و حفظ دیدگاه شما کمک می کند. دیدگاه خود را در مورد هدف و آینده خود حفظ کنید. در آن زمان و تنها در آن صورت شاهد موفقیت خواهید بود و برای برنامه ریزی خود پاداش خواهید گرفت.

این مطلب نیز می تواند برای شما مفید باشد: چطور عملگرا باشیم؟ (تمرین عملگرایی)

فواید Planning

Planning یک ابزار اصلی مدیریت استرس است: استرس ممکن است بخش طبیعی از زندگی باشد ، اما دانستن نحوه مدیریت آن می تواند بر کیفیت زندگی شما تأثیر بسزایی بگذارد. خوشبختانه، برنامه ریزی یکی از موثرترین روش ها برای مدیریت استرس است.

ثابت شده است که Planning فعالانه، به جای واکنش منفعلانه، استرس را کاهش می دهد و می تواند منجر به زندگی عمیق تر و رضایت بخش تر شود.

برنامه ریزی برای مغز شما مفید است:

برنامه ریزی روی کاغذ می تواند به شما در یادگیری و به خاطر سپردن بیشتر کمک کند.

Planning به شما کمک می کند تا به اهداف بیشتری برسید:

اهداف 2021 شما چیست و چگونه برای دستیابی به آن ها برنامه ریزی می کنید؟ قبل از پاسخ دادن ، باید بدانید که برنامه ریزی با یک برنامه ریز کاغذ، توانایی شما را در ردیابی اهداف کوتاه مدت و بلند مدت افزایش می دهد. علاوه بر این، شما را در برابر اهداف خود مسئول می داند و به شما کمک می کند تا مراحل لازم را برای دستیابی به آن ها یادداشت کنید.

Planning می تواند شما را مولدتر کند:

ممکن است، فکر کنید برنامه ریزی بیهوده است، ولی شما باید بدانید که، برنامه ریزی چقدر برای افزایش بهره وری موثر است.

برنامه ریزی در وقت شما صرفه جویی می کند:

مدیریت زمان یک مهارت ضروری برای موفقیت است. Planning راهی برای هک کردن مدیریت زمان است. خودتان آن را امتحان کنید و ببینید هر روز، هر هفته چقدر زمان صرفه جویی می کنید و تصور کنید که چقدر زمان می توانید در طول ماه ها و سال ها جمع کنید.

برنامه ریزی

Planning چه کمکی به ما می کند؟

Planning، فرآیندی است از تعیین اهداف، توسعه استراتژی ها و ترسیم وظایف برای دستیابی به اهدف. برنامه ریزی، پس از تولد رویاها، نیازها، خواسته ها و ایده ها در زندگی، آغاز می شود. در هر جنبه ای از زندگی ما، برنامه ریزی نقش مهمی دارد. Planning، به شما کمک می کند تا به هدف خود راحت تر برسید .

مهم نیست هدف یا وظیفه شما چیست، بدون Planning نمی توانید آن را انجام دهید. برای رسیدن به هدف، نیاز به برنامه ریزی دارید. به گفته استیو مارابولی، «اگر دقیقاً ندانید به کجا می‌روید، چگونه متوجه خواهید شد که چه زمانی به آنجا می‌روید؟» برنامه ریزی، به شما و مسیری که باید بروید، جهت می دهد.

بنابراین، اگر بدون هدف و برنامه‌ای وارد یک فعالیت می‌شوید، ممکن است ندانید کی یا کجا باید به هدف برسید. برنامه ریزی، به شما کمک می کند تا اولویت های خود را درست تنظیم کنید.

فواید برنامه ریزی قبل از انجام کار چیست؟

Planning، راهنمایی برای اقدام به سوی هدف است و می تواند اقدامات هرکس را به سمت نتایج مطلوب، هدایت کنند. وقتی اقدامات شما، هماهنگ و متمرکز بر نتایج خاص باشد، بسیار مؤثرتر هستند. برنامه ریزی قبل از انجام کاری، انگیزه و تعهد را فراهم می کنند.

افراد وقتی اهداف مشخصی ندارند و نمی دانند از آن ها چه انتظاری می رود، انگیزه ندارند. برنامه ریزی عدم اطمینان را کاهش می دهد و فرد برای رسیدن به هدفی که می داند چیست، تلاش می کند.

انواع Planning را نام ببرید

قبل تر بیان کردیم که، هدف از برنامه ریزی چیست. حال می خواهیم به این سوال شما عزیزان (انواع برنامه ریزی را نام ببرید)، پاسخ دهیم.

برنامه های استراتژیک:

این ها اقدامات مفصلی است که برای دستیابی به اهداف استراتژیک ارائه شده است. مدیریت عالی برنامه های گسترده سازمانی را تنظیم می کند.

برنامه های تاکتیکی:

آن ها برای کمک به اجرای برنامه های استراتژیک و دستیابی به اهداف استراتژیک ترسیم می شوند. برنامه های تاکتیکی دقیق تر و محکم تر از برنامه های استراتژیک هستند. آن ها برای موفقیت برنامه های استراتژیک بسیار مهم هستند. محدوده زمانی آن ها بین 1 تا 3 سال است.

برنامه های عملیاتی:

این برنامه ها برای اجرای برنامه های تاکتیکی برای دستیابی به اهداف عملیاتی تهیه شده اند. این برنامه ها برای دستیابی به برنامه های عملیاتی تنظیم شده اند. افق زمانی آن ها بسیار کوتاه است و در عرض 1 سال متغیر است.

برنامه های یک بار مصرف:

این ها برنامه هایی هستند که برای دستیابی به اهداف تعیین شده هدف گذاری شده اند، که در آینده انجام نمی شود. این برنامه طرحی برای هماهنگی مجموعه ای پیچیده از فعالیت ها در ارتباط با اهداف اصلی غیر تکراری است.

برنامه های دائمی:

این برنامه ها دستورالعمل های مستمری را برای انجام فعالیت های مکرر ارائه می دهند.

هدف از برنامه ریزی

روش های Planning

با استفاده از Planning، رویدادهای زندگی خود را در ارتباط با زمان، مدیریت می کنید. ممکن است اغلب ما آرزوی زمان بیشتری داشته باشیم، اما فقط 24 ساعت، 1440 دقیقه یا 86400 ثانیه در روز، در اختیار دارید.

نحوه استفاده از این زمان، بستگی به مهارت هایی دارد که از طریق خود تحلیلی، Planning، ارزیابی و خودکنترلی آموخته اید. مانند پول، زمان هم ارزشمند و هم محدود است. باید از آن محافظت کرد و عاقلانه استفاده کرد.

افرادی که از روش های Planning و مدیریت زمان مناسب، استفاده می کنند اغلب متوجه می شوند که:

  • بهره وری بیشتری دارند.
  • انرژی بیشتری برای کارهایی که باید انجام دهند، دارند.
  • کمتر احساس استرس می کنند.
  • وقت آزاد بیشتری برای انجام کارهایی که می خواهند، دارند.
  • کارهای بیشتری می توانند انجام دهند.
  • با دیگران ارتباط مثبت بیشتری برقرار می کنند.
  • نسبت به خود احساس بهتری دارند.

یافتن یک روش درست برنامه ریزی و مدیریت زمان که برای شما بهترین کارایی را داشته باشد، به شخصیت، توانایی، خودانگیختگی و سطح نظم و انضباط شما بستگی دارد. با ترکیب برخی یا تمام روش های زیر، می توانید زمان خود را به طور موثرتری مدیریت کنید.

  1. بدانید وقت خود را چگونه می گذرانید

ثبت زمان، یک راه مفید برای تعیین نحوه استفاده از زمان است. کاری را که انجام می دهید در فواصل 15 دقیقه ای به مدت یک یا دو هفته ضبط کنید. سپس نتایج را بصورت زیر ارزیابی کنید:

آیا تمام کارهایی که باید انجام می دادید، انجام شد؟

کدام کارها به زمان بیشتری نیاز دارند؟

چه زمانی از روز بیشترین بازدهی را دارید؟

بیشتر وقت خود را به کجا اختصاص می دهید (یعنی شغل، خانواده، شخصی، تفریح)؟

شناسایی وقت گیرترین وظایف خود و تعیین اینکه آیا وقت خود را در مهم ترین فعالیت ها صرف می کنید یا خیر، می تواند به شما در تعیین مسیر، کمک کند. داشتن درک خوب از زمان مورد نیاز برای کارهای معمول، می تواند به شما کمک کند تا در برنامه ریزی و برآورد زمان در دسترس، برای سایر فعالیت ها واقع بین باشید.

  1. اولویت ها را تعیین کنید

مدیریت موثر زمان، نیاز به تمایز بین آنچه مهم و فوری است با کارهایی که فوری نیستند، دارد. کارشناسان معتقدند که مهم ترین کارها، معمولاً فوری ترین کارها نیستند

. بهتر است که زمان کمتری را برای فعالیت هایی که مهم نیستند (صرف نظر از فوریت آن ها) صرف کنید تا برای فعالیت هایی که فوری نیستند اما مهم هستند، وقت بگذارید. تمرکز بر این فعالیت های مهم به شما امکان می دهد کنترل بیشتری بر زمان خود به دست آورید.

  1. از ابزار برنامه ریزی استفاده کنید

کارشناسان مدیریت زمان، استفاده از ابزار برنامه ریزی شخصی را برای بهبود بهره وری خود، توصیه می کنند. ابزارهای برنامه ریزی شخصی، شامل برنامه ریزها، تقویم ها، برنامه های تلفنی، نمودارهای دیواری، کارت های فهرست و دفترچه یادداشت، می باشد.

نوشتن وظایف، برنامه‌ها و مواردی که باید به خاطر بسپارید، می‌تواند ذهن شما را آزاد کند تا روی اولویت‌ هایتان تمرکز کند. نکته کلیدی این است که یک ابزار برنامه ریزی را پیدا کنید که برای شما مناسب باشد و از آن ابزار به طور مداوم استفاده کنید.

به طور قطع، شما عزیزان با مطالعه مقاله هدف از برنامه ریزی چیست؟ ، به مطالبی دسترسی پیدا کردید که با مطالبی که از قبل در ذهنتان ذخیره شده بود در تناقض بود. در مقاله هدف از برنامه ریزی چیست تازه‌ ترین اطلاعات را قرار دادیم و به بررسی عناوین بسیار قابل تامل پرداختیم. همچنین به آنالیز موضوع برنامه ریزی چیست تفکر هفتم، پرداختیم. اگر هنوز به دنبال پاسخ  سوال هدف از برنامه ریزی چیست می باشید، توصیه ما انداختن نگاه به دیگر مقالات سایت موفقیت با فیلتر شکن می باشد. البته اگر می‌ خواهید تلفنی از طریق مشاوره‌ رایگان به پاسخ سوال خود برسید، می توانید با دفاتر موسسه مشاوره ای و مهاجرتی MIE اتریش و  سایت موفقیت تماس بگیرید.
هدف از برنامه ریزی چیست؟
یکی از فواید و یا به عبارتی نکته مثبت برنامه ریزی چیست؟
چه کسانی بایستی برنامه بنویسند؟
کامنت‌های شما

شما هم ویدیوی خود را برای ما ارسال کنید

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برنامه‌ریزی، فرآیندی است برای تعیین اهداف و مسیر دستیابی به آن‌ها که با شفاف‌سازی اهداف، کاهش عدم قطعیت، و بهینه‌سازی منابع همراه است. این ابزار با ایجاد هماهنگی، کاهش استرس و افزایش بهره‌وری، به افراد و سازمان‌ها کمک می‌کند تا با پیش‌بینی موانع و مدیریت زمان، مسیر موفقیت خود را هموار کنند.