مقدمه ای در باب اعتماد به نفس
اعتماد به نفس، تفاوت اعتماد به نفس و عزت نفس و راه های افزایش اعتماد به نفس را در این مقاله می خواهیم به نگارش درآوریم. اعتماد به نفس عموماً یکی از نشانه های بارز شخصیت های موفق و ثروتمند در نیا است، از این رو خیلی ها وقتی به صورت جدی می خواهند به دنبال هدفی بروند و در آن شکست می خوردند، یکی از دلایل مهم را در نبود اعتماد به نفس در خواستن قلبی آن چیزی که واقعاً خود دوست دارند می دانند. در وبسایت موفقیت ملک پور و همچنین در شبکه های اجتماعی ما سوالات بسیاری در مورد اعتماد به نفس اینکه چطور بفهیم از اعتماد به نفس پایینی برخورداریم؟ آیا صرفاً با داشتن اعتماد به نفس می توان به موفقیت رسید؟ اصلاً تعریف اعتماد به نفس چیست؟ را پرسیده اید که در این مقاله به طور کامل به موضوع اعتماد به نفس می پردازیم. عقاب پرنده ای است که در همه اعصار به شجاعت و تیزبینی معروف است، زندگی عقاب همیشه در اوج است چه زمانی که برای گشت و گذار پرواز می کند یا برای استراحت در لانه اش قرار دارد. حاکمیت عقاب بر قلمرو خویش از اراده و عزم راسخ او نشات می گیرد که باعث موفقیت های مداوم این پرنده می شود. همه این خصوصیات عقاب از اعتماد و بارو به داشته هایش شروع می شود. پیشنهاد می کنم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا بصورت کامل موضوع اعتماد به نفس را بررسی کنیم.
تعریف اعتماد به نفس
در ابتدای امر بهتر است که بدانیم تعریف اعتماد به نفس چیست؟ و واقعاً در مورد چه چیزی می خواهیم صحبت کنیم اگر در وجود ما هست چطور آن را حفظ کنیم و به بهترین نحو از آن استفاده کنیم و اگر فردی بدون اعتماد به نفس هستیم، چطور آن را تقویت کنیم. بهترین منبع و مرجع برای تعاریف دیکشنری وبستر است که در آن اعتماد به نفس (Self-Confidence) را باور و اعتماد به توانمندی های شخصی تعریف کرده است. البته تعاریف دیگری هم وجود دارد مثل این تعریف که اعتماد به نفس یعنی انسان قلباً احساس ارزشمندی و توانمندی داشته باشد که آقای دنیل گلمن ارائه داده است. بهترین تعریف همان تعریف وبستر است که اشاره به باور و اعتماد به توانمندی دارد، خیلی از انسان ها قبول ندارند که چه قدرت و انرژی قدرتمندی در درون آنها نهفته است. خیلی از انسان ها هنوز درک نکرده اند که اشرف مخلوقات در روی زمین بودن یعنی چه، از این رو است که در اکثر جوامع عموماً بیش از 95 درصد افراد زندگی متوسط و تکراری دارند و تنها کمتر از 5 درصد افراد یک جامعه را خواص تشکیل می دهند. خبر خوب این است که اعتماد به نفس اکتسابی است و اگر فردی احساس می کند هیچ توانایی ندارد با کار و آموزش روی خود می تواند به فردی با اعتماد به نفس بالا تبدیل شود. یکی از مهمترین علائم کمبود اعتماد به نفس نبود انگیزه و اشتیاق است در انجام کارهای روزمره است.
کمبود اعتماد به نفس
در بسیاری از موارد افراد خود آگاهی از علائم کمبود اعتماد به نفس ندارند و دیگران را برای عدم موفقیت خود مقصر می دانند. درصورتیکه که هرچقدر شناخت افراد نسبت به خود و توانایی ها و ضعف هایی که دارند بیشتر باشد می توانند راحتر اعتماد به نفس خود را افزایش بدهند. بخشی علائم کمبود اعتماد به نفس و عدم خودباوری عبارتند از:
دست کم گرفتن توانمندی ها
احساس درماندگی کردن
به راحتی تحت تاثیر دیگران قرار گرفتن
در بروز احساسات و عواطف محدود عمل کردن
دوری کردن از موقعیت های تاز و جدید
از دست دادن امید در زندگی و بهانه جویی های زیاد
شماتت کردن اطرافیان
راه های افزایش اعتماد به نفس
اعتماد به نفس عامل تاثیر گذاری در پیشرفت زندگی است. روانشناسان بر این باورند که: «هیچ چیز بیش از نیروی درونی و بیش از اعتماد به نفس شخص را قوی و نیرومند نگه نمی دارد، وقتی این نیروی باطنی متزلزل شود یکباره قوای بدنی شخص فرو می ریزد و او را از پای در می آورد.» روش های گوناگونی برای بالا بردن اعتماد به نفس وجود دارند که به آن ها اشاره شده است:
برقراری ارتباط درست با خدا:
افراد هرچه با خدا نزدیک تر باشند و او را در وجود خود احساس نمایند اعتماد به نفس بالاتری خواهند داشت.
عشق به خود:
انسان در مرتبه اول باید عاشق خودش باشد زیرا عشق به خود باعث اعتماد به نفس بیشتر و ارتباط درست با دیگران خواهد شد.
تهیه یادداشتی از توانایی های فردی
تشویق کردن خود:
به خاطر کوچکترین کار خوبی که انجام می دهید خود را ستایش و تشویق کنید.
مراقبت از جسم
لبخند زدن
شکرگزاری کردن
تفکر درست در مورد اعتماد به نفس:
تفکر باعث جذب و خلق می شود.
به وضعیت ظاهر خود اهمیت بدهید
تفاوت اعتماد به نفس و عزت نفس
حتما برای شما هم سوال پیش آمده است که اگر اعتماد به نفس و عزت نفس یکی هستند پس چرا دو واژه مختلف برای آنها تعریف شده است. باید این نکته را خدمتتان عرض کنیم که دانستن تفاوت اعتماد به نفس و عزت نفس به ما در اینکه در چه موقعیتی هستیم یا در چه حوزه ای اعتماد به نفس داریم بسیار کمک کننده است. همانطور که در تعریف اعتماد به نفس هم در بالا عنوان شد اعتماد به نفس باور و اعتماد به توانمندی های درونی تعریف می شود و الزاماً کسی که اعتماد به نفس بالایی دارد به این معنی نیست که حتماً دارای عزت نفس بالایی هم هست. حتما شما هم دیده اید که افرادی هستند که از جایگاه اجتماعی مناسبی برخوردارند ولی احساس خوبی ندارند و برعکس یک کارمند ساده دولت یا کارگر در برخورد با دیگران از وقار بسیار بالایی برخوردار است، درواقع افرادی که درای عزت نفس بالایی هستند هیچ نیازی به پست و مقام و پول ندارد تا حس خوبی داشته باشند.
معرفی کتاب برای افزایش اعتماد به نفس
مطالعه کردن کتاب های زندگی نامه های افراد موفق تاثیر زیادی بر شناخت خود و راه روش افزایش اعتماد به نفس می گذارد. در این بخش به معرفی کتاب برای افزایش اعتماد به نفس می پردازیم. وقتی به مطالعه یک کتاب خوب و الهام بخش می پردازید انگار در حضور خود نویسنده و افراد موفق آن قرار دارید. وقتی شما با آدم های بزرگ و موفق ملاقات می کنید و به معاشرت با آنها می پردازید حس اعتماد به نفس در شما به وجود می آید گویی که این حس کاملاً مسری است. هنگام نشست و برخاست با انسان های موفق ایده های ذهنی و احساسات قلبی آنها به شدت در شما تاثیر می گذارد زیرا وجود هرکس در هاله ای از انرژی قرار دارد. این انرژی ها که بیشتر منشا ذهنی دارند اطراف هر شخص را فرا گرفته اند. انسان های موفق و دارای اعتماد به نفس بالا و کسانی که ذهنیت مثبت دارند انرژی مثبتی را از خود بیرون می تابانند. خواندن کتاب هایی که در خصوص موفقیت هستند بسیار موثر است. در ذیل به چند تا از کتاب های خوب دنیا در مورد اعتماد به نفس و موفقیت می پردازیم.
رمز اعتماد به نفس از کتی کی و کلیر شیپمن
صورتت را بشور دختر جان از ریچل هالیس
روانشناسی عزت نفس از ناتانیل براندن
شجاعت نویسنده دبی فورد
ایجاد اعتماد به نفس به زبان آدمیزاد نویسندگان کیت برتون و برینلی پلتز
نیروی اعتماد به نفس از برایان تریسی
جرات داشته باش (راه های افزایش اعنماد به نفس) از فردریک فانژه
سخن پایانی در باب اعتماد به نفس
اعتماد به نفس، روانشناسی اعتماد به نفس و تفاوت بین عزت نفس و اعتماد به نفس را در این مقاله بررسی کردیم. امروزه با توجه به اینکه اطلاعات بسیار زیاد است و افراد هم به کمک اینترنت با همه جای دنیا فقط با یک کلیلک می توانند ارتباط برقرار کنند داشتن اعتماد به نفس در موفقیت نقش بسزایی را دارد. اعتماد به نفس توجه و باور به توانایی های شخصی است، مثل خوب لباس پوشیدن، خوب سخنرانی کردن، شکرگزار و راضی بودن از زندگی و… است در حالی که عزت نفس میزان ارزشی است که شما به عنوان یک انسان به خود قائل هستید. خبر خوب این است اعتماد به نفس کاملاً اکتسابی است و اگر شما علایمی از کمبود خودباوری دارید به راحتی می توانید با رونشناسی اعتماد به نفس و تمرین خود باوری خود را افزایش دهید. شما همراهان همیشگی سایت موفقیت MIE می توانید با مراجعه به بخش مقالات سایت و همچین دیدن ویدئو های رایگان استاد ملک پور مطالب کامل و جامع تری را در خصوص اعتماد به نفس بیایید و با تمرین و تکرار قدم در راه موفقیت بگذارید.