۷ عادت افراد موفق از نظر استفان کاوی و مقدمه ای بر آن
۷ عادت افراد موفق از نظر استفان کاوی چیست؟ در این مقاله عادت های افراد موفق را بررسی می کنیم و کمی در مورد روش زندگی افراد موفق صحبت میکنیم. هفت ویژگی افراد موفق که اغلب اساتید روانشناسی از آن صحبت می کنند چیست؟ برای بررسی روش زندگی افراد موفق بر آن شدیم تا در این مقاله ۷ عادت افراد موفق از نظر استفان کاوی را برای شما بازگو نماییم. شاید هر کس در روش های موفقیت نقطه نظری داشته باشد اما برای شناسایی موفقیت و 7 عادت مردمان موثر که کمابیش در مورد آن شنیده ایم با ما در وبسایت موفقیت ملکپور همراه باشید تا در ادامه مقاله به آن بپردازیم.
۷ عادت افراد موفق از نظر استفان کاوی و کنشگرا بودن
استفان کاوی هفت عادت افراد موفق را از نظر ساختاری بررسی میکند. به اعتقاد او عادت اول که کنشگرا بودن است در واقع حکم کلیدی دارد و با عمل به این عادت و در واقع عادت کردن به کنش گرایی را مهمترین کلید این مسئله میداند. ۷ عادت افراد موفق از نظر استفان کاوی در واقع اعمالی است که تا در زندگی شما به صورت عادت اتفاق نیفتد و نهادینه نشود رسیدن به موفقیت را دشوار میکند. از نظر استفان کاوی در سخنرانی که در مورد هفت عادت افراد موفق انجام داده است اگر عادت اول یعنی کنشگر شدن اجرا شود میتوان ۶ عادت دیگر را به اجرا درآورد. چنانکه اگر عادت اول اجرا نشود برای پیشرفت و موفقیت نمیتوان به شش عادت دیگر امیدوار بود. در ۷ عادت افراد موفق از نظر استفان کاوی گفتیم که اولین و مهمترین عادت کنشگرا بودن است.
کنشگرا یعنی چه و به چه معنایی است؟ کنشگر یعنی اینکه در موقعیت و یا وضعیت خاص بتوانیم کنترل اوضاع را به دست بگیریم به جای اینکه در لحظه واکنش نشان دهیم. در عادت کنشگر بودن استفان کاوی میخواهد این را به ما بفهماند که زندگی حاصل ارزشهای انسان است نه احساساتش. وقتی که شما در وضعیت خاص در لحظه عکس العمل نشان دهید نشان دهنده احساساتی عمل کردن شما است اما اگر بتوانید کنترل اوضاع را به دست بگیرید، واکنش بهتری نیز نشان می دهید. در ۷ عادت افراد موفق از نظر استفان کاوی نتیجه میگیریم که زندگی هر شخص حاصل تصمیماتش است نه شرایطی که در آن قرار دارد. یعنی اگر شما در هر شرایطی بتوانید تصمیم درست بگیرید و عملکرد خوبی داشته باشید به نتیجه مطلوب می رسید.
واکنشگرایی متضاد کنش گرایی است. افرادی که واکنش گرا هستند در زندگی در هر شرایطی که باشند احساساتی عمل میکنند. پایه اصلی عادت اول از نظر استفان کاوی در تحلیل هفت عادت افراد موفق مسئولیت پذیری است. کنش گرایی یعنی اینکه من و شما به اندازه ای ظرفیت داریم که مسئولیت خودمان را انتخاب کنیم. اگر شما به این اعتقاد ندارید که قادر هستید مسئولیت خودتان، مسئولیت کاری را که میکنید بپذیرید و تقصیر را به گردن دیگران میاندازید پس واکنش گرا هستید و استفان کاوی میگوید که من به شما قول میدهم که فرد ناتوانی خواهید شد و هرگز نمی توانید با تمرکز به آینده فکر کنید. در ۷ عادت افراد موفق از نظر استفان کاوی، وی میگوید اگر شما در گذشته بمانید و در عمل تابع اتفاقات گذشته باشید شما برده گذشته می شوید و از پله های نردبانی بالا می روید که به دیوار اشتباه تکیه داده شده است. شما باور می کنید که یا می برید و یا میبازید. در چنین شرایطی همیشه به دنبال این هستید که دیگران شما را درک کنند تا این که شما آنها را درک کنید و بفهمید. همیشه حس درک نشدن توسط دیگران را خواهید داشت. بنابراین خودخواهی تان بیشتر میشود و در بهترین حالت شما به جای اینکه به خودتان انرژی دهید تسلیم می شوید و وقتی برای پیشرفت ندارید. چون دائم مشغول این افکار بیهوده هستید و زیر لایه های ضخیمی از افکار پوچ و بی ارزش دفن شده اید. استفان کاوی می گوید به همین دلیل است که در موضوع هفت عادت افراد موفق این مسئله مهم ترین موضوع است و عادتی پایه ای است که پایه همه عادات دیگر است. در ۷ عادت افراد موفق از نظر استفان کاوی، او میگوید حالا که بخش منفی و واکنش گرایی را تعریف کردیم بیایید با هم کنش گرا بودن را به عنوان یک توانایی که منشا احساسات و تغییر شرایط است تعریف کنیم.
ظرفیت میل به تابعیت احساسات و شرایط، ارزش های مبتنی بر اصول هستند تا زمانی که همه این احساسات و وضعیت ما به یک توازن برسند، ما فراز و فرودهای زیادی را تجربه میکنیم. اما پس از آن به یک توازن نسبی در زندگی می رسیم. اینجا جایی است که شما می توانید برای خودتان اهدافی مشخص کنید و به تعهدات تان عمل کنید. با دیگران مهربان باشید بدون اینکه بخواهید عقایدتان را به آنها تحمیل کنید. در ۷ عادت افراد موفق از نظر استفان کاوی یک مثال میزند و میگوید وقتی که هوا خوب است مردم نیز حالشان خوب است. این یک دلیل فیزیولوژیکی دارد. زمانی که آفتاب نمیتابد درون مغز انسان به خاطر فعالیت های شیمیایی اندروفین آزاد می شود. همه افراد زمانی که حال بهتری دارند بهتر عمل میکنند. این به این معنا است که ما به شرایط فیزیکی واکنش نشان می دهیم. اگر شما کنشگر باشید همیشه حال و هوای خوب را همراه خود خواهید داشت. حتی اگر شرایط بد باشد. زمانی که انرژی مثبت دارید و لبخند میزنید در حال آزاد کردن اندروفین هستید.
استفان کاوی در هفت عادت افراد موفق می گوید چطور می توانیم به یک تعادل و ثبات در برخورد با موقعیتهای سخت برسیم و اهداف ارزشمند خود را دنبال کنیم؟ با زندگی بر اساس قوانین طبیعی این اتفاق رخ میدهد. این همان کنشگرا بودن است. اگر ما کنشگرا باشیم قادر به مدیریت سختی ها و ناامیدی ها هستیم. برای مثال ویکتور فرانکل روانپزشک اتریشی که به دلیل یهودی بودن در اردوگاههای کار اجباری زندانی بود و شکنجه و شرایط غیر قابل باوری را تجربه نمود، اتفاقات وحشتناکی را تجربه کرد. افرادی را که دوستشان داشت در جلوی چشمانش سوزانده شدند. ویکتور فرانکل نیز چنین سرنوشتی را برای خودش پیشبینی میکرد. اما نازیها برای امتحان کردن، او را زنده نگه داشتند. حتی یک بار او را لخت کردند و زیر چراغ قرار دادند تا آزمایشهای خفتبار را روی او انجام دهند، اما ویکتور فرانکل چیزی را کشف کرد که آنرا آخرین آزادی بشر نامید.
آخرین آزادی بشر قدرت انتخاب و پذیرفتن مسئولیت شرایطی است که در آن قرار داریم. ویکتور فرانکل به حدی رسیده بود که در تصوراتش، خود را در حال تدریس به دانشجویان در اتریش می دید که مشغول گفتن تجربه هایش از آزادی از اردوگاه مرگ است. او به این درک رسیده بود که بزرگترین ارزش ما قدرت انتخاب در هنگام مواجهه با شرایط است که هیچ کنترلی روی آن نداریم. این همان آخرین آزادی بشر بود. استفان کاوی می گوید بین هر اتفاقی که برای ما در حال رخ دادن است با پاسخ ما به آن اتفاق، یک فضایی وجود دارد اینجاست که موضوع مهم میشود و قدرت ما را در کنشگر بودن نشان میدهد. ما در این شرایط آزادی انتخاب داریم و با انتخاب درست و پاسخ درست است که به نتیجه می رسیم. اگر درست انتخاب کنیم شادی و موفقیت و اگر اشتباه انتخاب کنیم ناراحتی و سرخوردگی را برای ما به ارمغان می آورد. این همان چیزی است که دکتر فرانکل کشف کرد.
دکتر فرانکل در شرایط سختی که در اردوگاه کار اجباری قرار می گرفت تنها کلید موفقیتش این بود که به جای اینکه از خودش بپرسد من چه چیزی از این شرایط می خواهم، از خود می پرسید این شرایط از من چه چیزی می خواهد و چرا این کار را با من می کنند و این طرز فکر انقدر او را بزرگ کرد که از اسیر کننده های نازی هم بزرگتر شد. دکتر فرانکل با اتخاذ تصمیمات درست در لحظه توانست به آزادی درونی برسد. البته آزادی درونی شاید در لحظه و تحت آن شرایط سخت فایده ای نداشت اما هرچه بیشتر این آزادی درونی اتفاق بیفتد در نهایت بر آزادی بیرونی تاثیرگذار خواهد بود. پس نتیجه میگیریم موقعیتها و فرصتهایی که برای شما به وجود میآید اگر تصمیم درستی اتخاذ نمایید به موفقیت میرسید. در واقع در ۷ عادت افراد موفق از نظر استفان کاوی، او می گوید وقتی که از فردی به شما آزاری می رسد در واقع عمل آنها با شما باعث آزارتان نمی شود بلکه پاسخی که شما انتخاب میکنید که به آنها بدهید ممکن است شما را از پا درآورد. افراد واکنش گرا می خواهند انتقام بگیرند. می خواهند کاری که با آنها شده را تلافی کنند و همین تلافی کردن است که خودشان را از پا در میآورد.
۷ عادت افراد موفق از نظر استفان کاوی و ۴ موهبت انسان
استفان کاوی در هفت عادت افراد موفق می گوید تمامی رفتارهای ما کنشی از قالبهای ذهنی ماست. روانشناسی جذب، به سه شاخه تقسیم میشود:
- جبر ژنتیک
- جبرروانی
- جبر محیطی
جبر ژنتیک چیست؟ چیزی است که ما از پدربزرگ و مادربزرگ هایمان به ارث می بریم. در واقع از نظر استفان کاوی ژنتیک بهانهای برای عدم تغییر است. ما در شرایطی که نمیخواهیم عکسالعمل خلاف میلمان را انجام دهیم آن را به ژنتیک نسبت می دهیم و در چنین شرایطی ترجیح میدهیم مطیع ژنتیک باشیم. استفان کاوی می گوید در سال های ۷، ۸ و ۹ سالگی که انسان به بلوغ فکری نرسیده است عکس العمل هایش می تواند مربوط به گرایش ژنتیک باشد.
جر روانی چیست؟ جبر روانی به معنای چیزی است که والدین با تو انجام دادند و در واقع برمیگردد به تربیت خانوادگی شما. این نظریه فروید است به این معنی که در سالهای ابتدایی تولد روشی که با شما برخورد شده و تربیتی که روی شما صورت گرفته است که به واسطه خشونتها جریحه دار شده اید این احساسات بر روی شخصیت شما تاثیر میگذارد. فروید میگوید بچه، پدر یک انسان است. اما این نیز نمیتواند دلیلی برای رفتارهای اشتباه باشد.
جبر محیطی چیست؟ جبر محیطی در واقع کارهایی است که رئیس شما، همسر شما و سنتهای شما با شما انجام میدهند. ما اینها را نمیتوانیم تغییر دهیم. اما با تغییر خودمان میتوانیم مشکلات را به فرصت تبدیل کنیم. فرانکل در آن شرایط نمی توانست موقعیت خود را عوض کند اما با تصور خود در موقعیتی بهتر و داشتن هدفی والاتر توانست خود را از اردوگاه کار اجباری نجات دهد. در داستان ویکتور فرانکل متوجه میشویم که یکی از عوامل محدودکننده ما زندگی در گذشته است. وقتی که ما در گذشته زندگی می کنیم خود را محدود می کنیم. اما زمانی که به آینده می نگریم و آینده را تخیل می کنیم به زمان نامحدود خواهیم رسید. وقتی که ما آینده را در تخیلمان می سازیم، با اراده و پشتکار میتوانیم در جهت رسیدن به آن و دستیابی به موفقیت گام برداریم.
استفان کاوی در هفت عادت افراد موفق می گوید شما برای رسیدن به کمال به چهار موهبت انسان نیاز دارید. خودآگاهی تنها کافی نیست. نمیگویم تجربههای تلخ گذشته کارآمد نیست، البته کار آمد است اما کافی نیست. شما از تجربیات گذشته باید در ساختن آینده تخیل تان را به کار بیندازید. اما در جهت رسیدن به تخیل باید تلاش کنید. خودآگاهی به علاوه تخیل به علاوه آگاهی و به علاوه اراده است. کلید موفقیت وقت گذاشتن در فضای عمل و عکس العمل است. از قدم های کوچک و آهسته شروع کنید تا به موفقیت های بزرگ برسید.
۷ عادت افراد موفق از نظر استفان کاوی و دایره تاثیر
از نظر استفان کاوی در هفت عادت افراد موفق افکار ما به یک دایره بزرگ شبیه است که درون آن دایره کوچک تری قرار دارد. در اطراف دایره کوچک تر نگرانیهای ما از آینده، استرسها و پریشانی های ما قرار دارد. در دایره میانی کارهای ما، عکس العمل ها و تصمیمات مهم قرار دارد. اگر ما بر روی دایره وسط تمرکز کنیم و از نگرانیهای آینده دوری کنیم باعث میشود که تمرکزمان برای امور کوچکی که آینده را میسازد بیشتر شود و باعث میشود در درازمدت ما رفتار معقول بر آنها داشته باشیم که باعث از بین رفتن نگرانیهای ما در آینده میشود. هرچه بر روی دایره وسط تمرکز کنیم این دایره بزرگتر میشود و نگرانیهای ما را حذف میکند. اما اگر بر روی استرس ها، نگرانی ها در دایره بزرگتر تمرکز کنیم باعث میشود که بر روی کاری که در زمان حال در دایره کوچک قرار دارد تمرکز کافی را نداشته باشیم و همین امر باعث عدم موفقیت ما میشود.
۷ عادت افراد موفق از نظر استفان کاوی و عبور کردن (تغییر)
افراد موفق چه میکنند ؟ استفان کاوی در هفت عادت افراد موفق میگوید برای تغییر از واکنش گرا بودن به کنش گرایی باید سی روز تمرین کنید. تا بتوانید این تغییر را در خودتان ایجاد کنید. برای سی روز به جای قضاوت کردن درک کنید، به جای حرف زدن فکر کنید، وقتی مشکلی دارید و به دنبال دلیل مشکل در بیرون از خودتان هستید که این خود مشکلی بزرگ است تغییر یافتن یعنی مثبت شدن. با توقف گرایشات منفی اتفاق میافتد. اگر شما تمرین کنید که نقاط اشتباه درون خودتان را از بین ببرید آنوقت متوجه خواهید شد که این مشکل در فرزند شما نیز از بین خواهد رفت و سعی کنید برای تغییر خودتان در بازه سی روزه جدول زمانی داشته باشید. جدول برنامه روزانه افراد موفق را مطالعه نمایید. همچنین برنامه صبحگاهی افراد موفق را جستجو کنید. ببینید افراد موفق چه می کنند. در این زمینه پیشنهاد میکنیم کتاب هفت عادت مردمان موثر را مطالعه کنید.
پرسش و پاسخ متداول در خصوص ۷ عادت افراد موفق از نظر استفان کاوی
✅ 7 عادت افراد موفق از نظر استفان کاوی چیست؟
در واقع اعمالی است که تا در زندگی شما به صورت عادت اتفاق نیفتد و نهادینه نشود رسیدن به موفقیت را دشوار می کند.
✅ از نظر استفان کاوی عادت اول چیست و به چه معناست؟
به اعتقاد او عادت اول که کنشگرا بودن است در واقع حکم کلیدی دارد. کنشگر یعنی اینکه در موقعیت و یا وضعیت خاص بتوانیم کنترل اوضاع را به دست بگیریم به جای اینکه در لحظه واکنش نشان دهیم. در عادت کنشگر بودن استفان کاوی میخواهد این را به ما بفهماند که زندگی حاصل ارزشهای انسان است نه احساساتش.
✅ از نظر استفان کاوی در هفت عادت برای تغییر از واکنش گرا بودن به کنش گرایی باید چه کارهایی انجام داد؟
باید سی روز تمرین کنید. برای سی روز به جای قضاوت کردن درک کنید، به جای حرف زدن فکر کنید، برای تغییر خودتان در بازه سی روزه جدول زمانی داشته باشید. جدول برنامه روزانه افراد موفق را مطالعه نمایید. همچنین برنامه صبحگاهی افراد موفق را جستجو کنید. ببینید افراد موفق چه می کنند.
✅ در ۷ عادت افراد موفق از نظر استفان کاوی چه میخواهد بگوید؟
در واقع او می گوید وقتی که از فردی به شما آزاری می رسد در واقع عمل آنها با شما باعث آزارتان نمی شود بلکه پاسخی که شما انتخاب می کنید که به آنها بدهید ممکن است شما را از پا درآورد. افراد واکنش گرا می خواهند انتقام بگیرند. می خواهند کاری که با آنها شده را تلافی کنند و همین تلافی کردن است که خودشان را از پا در می آورد.
۷ عادت افراد موفق از نظر استفان کاوی و سخن پایانی
ما در این مقاله به بررسی ۷ عادت افراد موفق از نظر استفان کاوی پرداختیم. روش زندگی افراد موفق و عادت های افراد موفق را بررسی نمودیم. ۷ عادت افراد موفق از نظر استفان کاوی این است که در وهله اول بر روی عادت کنش گرا بودن کار و تمرین کنیم. استفان کاوی کنشگرا بودن را مهمترین عادت می داند که در صورت نداشتن آن رسیدن به موفقیت با عادت های دیگر امری محال است. همچنین ۷ عادت افراد موفق از نظر استفان کاوی میگوید باید در دستیابی به موفقیت بر روی دایره ای که درون آن هستید تمرکز کنید. شما با عملکرد درست در دایره داخلی اتفاقات بد را از دایره بیرونی حذف می کنید. پیشنهاد ما به شما دانلود رایگان کتاب کامل هفت عادت مردمان موثر pdf است. همچنین می توانید در وب سایت موفقیت موسسه ملک پور این کتاب را دانلود نمایید و استفاده کنید.
به دنبال موفقیت
عالی بودخداخیرتون بده خیلی تشکر میکنم ازشما که اینقدر واسه گسترش اگاهی مردم تلاش میکنید