خواستن توانستن است

زندگینامه پروفسور کامران وفا ✅ فیزیکدان ایرانی و نابغه جهان

پروفسور کامران وفا، فیزیکدان ایرانی-آمریکایی و استاد دانشگاه هاروارد، به خاطر دستاوردهایش در نظریه ریسمان و دریافت جوایز معتبر علمی از جمله مدال دیراک و جایزه فیزیک بنیادی شناخته می‌شود

در این مطلب می‌خوانیم

پروفسور کامران وفا و مقدمه ای برای آن

پروفسور کامران وفا نابغه فیزیک جهان دو رگه آمریکایی-ایرانی از اساتید دانشگاه هاروارد است. او یک فیزیکدان برتر ایرانی در زمینه نظریه ریسمان است. او در سال 2008 میلادی مدال دیراک را از آن خود کرد. در سال 2017 پروفسور کامران وفا به اتفاق جوزف پلچینسکی و اندرو استرومینگر به قدرانی پیشرفت در نظریه ریسمان، گرانش کوانتومی و نظریه میدان های کوانتومی توانستند برنده جایزه فیزیک بنیادی در کالیفرنیا شوند. ما در این مقاله سعی داریم در خصوص اینکه پروفسور کامران وفا کیست؟، کامران وفا و استیون هاوکینگ و در این باره که پروفسور”کامران وفا” برنده جایزه بنیاد پیشرفت شد اطلاعاتی مفید را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.  شما قادر خواهید بود با ورود به وب سایت موفقیت موسسه ملکپور اطلاعاتی کاربردی و رایگان را در مورد ابعاد مختلف موفقیت کسب کنید.
 

جای عکس

زندگینامه پروفسور کامران وفا فیزیکدان ایرانی

پروفسور کامران وفا در سال 1339 در شهر تهران به دنیا آمد. او در دبیرستان البرز تحصیل کرد و مدرک دیپلم خود را گرفت. وفا در سال 1356 در سن 17 سالگی به آمریکا مهاجرت کرد و تحصیلات عالی خود را ان جا انجام داد. وی در مقطع لیسانس در دانشگاه ام آی تی دو رشته فیزیک و ریاضی را هم زمان انتخاب کرده و در سال 1981 مدارک تحصیلی خود را گرفت. 

پروفسور کامران وفا به علوم نظری علاقه داشت و دوست داشت که همیشه از مسائل عملی پیشی بگیرد و پیشرفت کند. به همین دلیل هم دانشگاه خود را به دانشگاه پرینستون تغییر داد و در همان زمان به کمک استاد خود ادوارد ویتن مدرک دکترای خود را در رشته فیزیک گرفت. وفا و استادش همراه باهم تحقیق و پژوهش های زیادی انجام دادند تا آن جا که در فیزیک نظری هم یک قضیه با نام (ویتن-وفا) و در واقع به نام آن ها ثبت شده است. پروفسور کامران وفا پس از اتمام تحصیلات خود و همانند بسیاری از دانشمندان علوم نظری دانشگاه هاروارد را انتخاب کرد و به آن جا رفت و طولی نکشید که یکی از اعضای ابتدایی هیئت علمی این دانشگاه شد. طی سال های 1988 تا 1990 از استادیاران هاروارد بود و ضمن امور پژوهشی تدریس هم می کرد.

به دلیل پشتکار، علاقه زیاد و نبوغی بالایی که پروفسور کامران وفا در زمینه فیزیک داشت خیلی زود در سال 1990 در دانشگاه هاروارد توانست صاحب کرسی شود. این نابغه فیزیک جهان بیش از 250 مقاله علمی در رزومه کاری خود دارد. کامران وفا در سال 1989 از رئیس جمهور آمریکا جایزه محقق جوان را دریافت کرد. او از اعضای فرهنگستان علوم ایالات متحده آمریکا نیز است و با آکادمی علوم و هنر آمریکا نیز همکاری های زیادی دارد. کامران وفا در سال 2008 به دلیل تلاش های بی بدلیش در رشته ریاضی و فیزیک جایزه AMS لئونارد ایسنبود را دریافت کرد. در همان سال او توانست جایزه مرکز بین المللی فیزیک نظری ملقب به دیراک را هم از آن خود کند.

پروفسور کامران وفا و نظریه ریسمان

پروفسور کامران وفا یکی از نظریه پردازان ریسمان است. مرکز تحقیقات و پژوهش های او بر ذات گرانش کوانتومی و رابطه میان نظریه های میدان های کوانتومی و هندسه است. در میان جامعه فیزیک دان های نظریه ریسمان دکتر وفا به دلیل نظریه هایی که با یکی از همکارانش دکتر اشترومینگر ارائه کردند شناخته شدند. بر اساس این نظریه تمامی نیروها و ذرات طبیعی از ریسمان های کوچک لرزانی تشکیل شده اند ریسمان تمامی درک بشر از جهان هستی خصوصا سیاه چاله ها را دگرگون می سازد.

پولچینسکی یکی از نظریه پردازان اظهار دارد که این نظریه ذرات دو بعدی یا چند بعدی به نام شامه را در بر می گیرد. شامه با نام دیگر برین که در حقیقت خلاصه کلمه membrane است به معنی غشا است. علاوه بر مواردی که گفته شد پروفسور کامران وفا به دلیل ارائه توضیح رابطه میان هندسه و نظریه های میدان که از دوگانگی های ریسمان ها شامل می شود معروف است. دستاوردهای دکتر وفا و یکی از همکاران او در این مورد تحت عنوان فرضیه ای با نام گوپا کومار – وفا نام گرفت و این مهم با نام مهندسی هندسی نظریه های میدان کوانتومی شناخته شد.

در سال 1997 پروفسور کامران وفا به اتفاق رابرت برندنبرگ نظریه F را ارائه دادند. این نظریه با اضافه شدن به نظریه M یک تصویر 12 بعدی از کائنات را ارائه می دهند. برخی از نظریه پردازان از نظریه F خوششان آمد از آنجایی که این نظریه به همراه بعد اضافی اش مسائلی که در نظریه M باقی مانده بودند را به خوبی حل کرد. با این حال از آن جایی که بعد اضافی عنوان شده در نظریه F بعدی مکانی نیست این احتمال می رود که زمان دارای 2 بعد باشد. با این تفاصیر زمان به جای آن که خطی باشد صفحه ای است و بدین ترتیب این امکان وجود دارد که انسان به گذشته و آینده برود و یا در زمان سفر کند و یا حتی در تمامی لحظات در جهت عمود بر سیر زمان حرکت کن. از این روز شاید ابدیتی درون هر لحظه نهفته باشد و با اضافه کردن بعد زمانی جدید به معادله های کائنات انسان بتواند تعداد زیادی از مسائل حل نشده فیزیک را حل کند.

در خصوص آشنایی با کامران وفا دانشمند ایرانی جالب است بدانید که او ضمن پژوهش هایی که داشته کوشیده است راهی برای پی بردن به معانی دوگانگی در ریسمان ها و استفاده از نظریه ابر ریسمان به منظور حل کردن مسائل در فیزیک ذرات بنیادی بیابد و هم چنین همکاری های بسیاری در حیطه نظریه های ریسمان توپولوژیک و پی بردن به قضیه تقارن آینه ای و ساختن مدار – خمینه در نظریه ریسمان انجام داده است. در خصوص این نظریه مهم پروفسور “کامران وفا” برنده جایزه بنیاد پیشرفت شد. این فیزیدان به دلیل مطالعه سیاه چاله ها و ارتباطش با این نظریه توانست این جایزه را دریافت کند.

کامران وفا و استیون هاوکینگ

پروفسور کامران وفا در منزل شخصی اش ضیافتی به افتخار حضور استیون هاوکینگ ترتیب داد. در این میهمانی جمعی از افراد دانشکده فیزیک هاروارد هم حضور داشتند. آن شب وفا شامی مجلل از کباب و بسیاری از غذاهای خوشمزه ایرانی به همراه آوازهای محلی و سنتی و کیک سیاه چاله ای ترتیب داده بود. در اتاق پذیرایی خانه پروفسور کامران وفا بالغ بر 70 نفر حضور داشتند و هاوکینگ شروع به صحبت کرد.

هاوکینگ پس از دریافت مدرک کارشناسی خود از کالج آکسفورد تصمیم گرفت که با پس انداز تندک خود سفر کند و به این ترتیب ایران را انتخاب کرد. او به همراه یکی از دوستان خود به استانبول رفتند. با اتوبوس به مرز ایران رفته و از شهر تبریز از راه کویر مرکزی به تهران رسیدند. هاوکینگ عنوان کرد که: ((در راه گرفتار زلزله بوئین زهرا شدیم. این زلزله 1/7 ریشتر بود و بیش از 12000 کشته داد)). طی روزهای آتی هاوکینگ در حال استراحت برای بازیابی سلامتی خود بود زیرا که به دلیل پرتاب شدن و برخورد کردن با صندلی ماشین دنده اش دچار شکستگی شد. او دقیقا متوجه فاجعه نشده بود چون زبان فارسی نمی دانست.  او تعریف می کرد که: ((بر خلاف وقوع زلزله من خاطرات خیلی خوبی از ایران دارم و دوست دارم باز هم به این کشور سفر کنم. خیلی خوشحالم که اشکب در این بزم در کنار شما هستم و حالا به قول ایرانی ها نوش جان)).

پروفسور کامران وفا حدودا 200 مقاله علمی نوشته و چندین کتاب هم تالیف کرده که حاصل کار کنفرانس های او است. اودر سال 2008 معتبرترین جوایز علمی دنیا دیراک و آیزنباد را دریافت کرد. جایزه دنی هاینمن که در زمینه فیزیک و ریاضی است هم در سال 2016 به او اهدا شد. طی یک مصاحبه با دکتر کامران وفا او این گونه اظهار کرد که: ((جوانان ایرانی این پتانسیل را دارند که جوایز معتبر علمی را دریافت کنند. تنها کافی است که استعدادهای آن ها جدی گرفته شود)). وی هم چنین عنوان کرد که اگر مسئولین تنها کمی توجه کنند ایرانیان قادر خواهند بود در تمامی حیطه های بین المللی به خصوص فعالیت های علمی مشارکت و حضوری فعال داشته باشند. وفا هنگامی که در حال دریافت جایزه خود بود بیان کرد: ((من از ریاضی دان ها و دانشمندان پیشکسوت و به نام ایرانی الهام گرفته ام. این موضوع را هم باید مدنظر داشته باشیم که علم جغرافیایی ندارد و من از همکاران ریاضی دان و فیزیک دانم در سر تا سر جهان که بالای 150 نفر هستند قدردانی می کنم)). دکتر وفا به ایران بسیار سفر می کند. آخرین بار در سال 1395 به منظور سخنرانی در دانشگاه امیرکبیر به ایران آمد.
پروفسور کامران وفا به عنوان یکی از نظریه‌پردازان ریسمان به چه علومی علاقه داشته و چه دستاوردهایی در این حوزه دارد؟
پروفسور کامران وفا در چه دوره‌هایی از تحصیلات خود توانست مدارک تحصیلی بدست آورد و کدام دانشگاه‌ها را انتخاب کرد؟
پروفسور کامران وفا چه جوایز علمی دریافت کرده است؟
کامنت‌های شما

شما هم ویدیوی خود را برای ما ارسال کنید

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پروفسور کامران وفا، فیزیکدان ایرانی-آمریکایی و استاد دانشگاه هاروارد، به خاطر دستاوردهایش در نظریه ریسمان و دریافت جوایز معتبر علمی از جمله مدال دیراک و جایزه فیزیک بنیادی شناخته می‌شود