مینو اختر زند و مقدمه ای برای آن
زندگی نامه مینو اختر زند و مدیر کل راه آهن سوئد از مواردی است که در این نوشتار برای شما عزیزان شرح داده خواهد شد. مینو اختر زند متولد در تهران استاندار یونشوپینگ در کشور سوئد است. او هم چنین یکی از اعضای هیئت رئیسه دانشگاه سودرتورن در استکهلم می باشد. وی فارغ التحصیل رشته مهندسی برق در سال 1978 از موسسه سلطنتی فناوری استکهلم است. از جمله سمت های پیشین این بانو مدیر عامل شرکت تولید انرژی واتن فال، مدیر کل شورای استانی کار در شهر اوپسالا و هم چنین مدیر عامل شرکت راه آهن سوئد است. مینو اختر زند برنده نشان افتخاری بی خشت در سال 2008 میلادی می باشد. جایزه بی خشت هر سال در کشور سوئد به بانوان مدیری اهدا می شود که طی آن سال به پر قدرت ترین سمت مدیریتی کشور ترفیع پیدا کرده اند. با ما همراه باشید تا در ادامه به بررسی مواردی مهم در خصوص زندگی مینو اختر زند یکی از ایرانیان موفق در سوئد بپردازیم. ضمن آن که شما قادر خواهید بود با ورود به وب سایت موفقیت موسسه ملکپور اطلاعاتی کاربردی و رایگان را در مورد ابعاد مختلف موفقیت و زندگی نامه انسان های موفق کسب کنید.
آنچه در این مقاله میخوانیم
زندگینامه مینو اختر زند
سوئد یکی از کشورهایی است که مهاجران ایرانی بسیاری را در خود جای داده است. طبق آمار این جمعیت حدود 100000 نفر می باشد که جمعیت ایرانیان مقیم استکهلم نسبت به دیگر شهرها نیز بیشتر است. مهاجران ایرانی با هداف مختلف به این کشور می روند. اغلب آنها با هدف ادامه تحصیل و رسیدن به رتبه های بالای تحصیلی به سوئد مهاجرت می کنند ولی در این بین کم پیش می آید شخصی قادر باشد سمت و مقام مهمی را به دست بیارد. کاری که مینو اختر زند توانست انجام دهد. مینو اختر زند این بانوی موفق ایرانی در سال 1335 در تهران به دنیا آمده است. پدر مینو ارتشی بود. او دوران کودکی و نوجوانی خود را در تهران گذراند و در سن 17 سالگی به شهر استکهلم در کشور سوئد مهاجرت کرد. همان طور که پیشتر عنوان شد خانم اختر زند در سال 1978 از دانشگاه سلطنتی تکنیک استکهلم در رشته مهندسی برق فارغ التحصیل شد. او در حال حاضر یکی از اعضای هیئت رئیسه دانشگاه سودرتورن در شهر استکهلم می باشد. او متاهل و دارای یک فرزند پسر هم می باشد. همسر مینو اختر زند یک ایرانی است. مهندس مینو اختر زند در سال 2010 به عنوان استاندار یونشوپینگ کشور سوئد انتخاب شد. او اولین ایرانی بود که توانست مقام استانداری را در کشور سوئد بر عهده بگیرد. خانم زند در خصوص این که خود را یک ایرانی می داند یا خیر نظر جالبی دارد. او می گوید: “مادامی که بیرون در حال کار کردن هستم فرهنگ من سوئدی است و مدل ریاست من هم سوئدی است چرا که من برای اولین بار در این کشور وارد بازار کار شدم. اما زمانی که کارم را تمام می کنم و به خانه بر می گردم یک ایرانی کامل هستم. همسر من نیز یک ایرانی است و ما در خانه فقط به زبان فارسی صحبت می کنیم.” مینو اختر زند هم چنین می گوید: “من احساس می کنم که یک ایرانی هستم. غذای ایرانی را بسیار دوست دارم و هم چنین دوستان ایرانی بسیاری دارم که با آنها معاشرت می کنم.” خانم زند در خصوص شیوه مدیریت خود نیز صحبت های شنیدنی و مهمی می کنند: “شیوه و سیستم ریاستی من کاملا سوئدی است اما ویژگی هایی که بسیار برای من مهم است و همه هم می دانند این است که تحت هیچ شرایطی میان مرد و زن تفاوتی قائل نمی شوم و تنها بازتاب و خروجی کار برایم اهمیت دارد. تا کنون هم نه من با خانم هایی که با من همکاری داشته اند ناراحتی و مسئله ای داشته ام و نه آنها با من به مشکلی برخورده اند. هر چند که رفتار من با کارمندان مرد هم به همین گونه بوده است. همیشه اشخاصی که استخدام می کنیم 50 درصد را زن و 50 درصد را آقایان تشکیل می دهند. در حقیقت سیاست کاری من این است که خود فرد از لحاظ کاری و روحیه باید ارزیابی شود و واقعا جنسیت مهم نیست”.
مینو اختر زند و مدیر کل راه آهن سوئد
مادامی که اکثر ایرانیان مقیم سوئد از این که به هنگام درخواست کار به دلیل داشتن نام های خود مورد تبعیض قرار می گیرند و از این بابت شکایت دارند، مینو اختر زند با وجود نامی که تلفظ آن آن چنان برای مردم سوئد ساده نیست مدیر کل راه آهن سوئد شده است. مهندس مینو اخترزند از ماه فوریه سال 2008 تا به الان مدیر عامل شرکت راه آهن کشور سوئد (بان ورکت) می باشد. وی به همراه خانواده خود در کشور سوئد زندگی می کند و هر چند زبان فارسی را به خوبی صحبت می کند ولی طی هفته ها از این که با رادیو فردا مصاحبه داشته باشد سر باز می زد و در آخر هم عنوان کرد که مصاحبه ای طولانی با او ممکن است که نواقص زبان او را به طور واضح نشان دهد. وی پس از فارغ التحصیلی در رشته مهندسی برق اولین شغل خود را در شرکت برق استکهلم شروع کرد. در ادامه از زبان خود او بشنوید:
وقتی که فعالیت خود را شروع کردم نه اقامت دائم و نه اجازه کار دائم داشتم. در آن زمان تنها اجازه داشتم این کار را بکنم. اداره برق شهر استکهلم تمایل داشت که من در آن جا بمانم در نتیجه به من کمک کردند تا اجازه اقامت و کار خود را بگیرم. چهار سال در آن جا کار کردم و پس از آن تصمیم گرفتم که شغلم را تغییر دهم و آن گاه به اداره انرژی سراسری در این کشور رفتم. پس از آن کارهای مختلفی انجام دادم و پیشرفت های بسیار خوبی داشتم.
در خصوص این سوال که چگونه از شرکت برق کشور سوئد به مدیر کلی راه آهن سراسری رسیدید این گونه پاسخ می دهد که : “سیستم کاری راه آهن بسیار به سیستم برق شبیه است. چرا که از زمانی که درسم تمام شد، فعالیت های مختلفی در رشته برق انجام داده بودم بسیار راحت می توانستم در شغل جدیدم از آن ها استفاده کنم. کار راه آهن کشور سوئد هم مسائل اجتماعی و هم مسائل تکنیکی بسیاری دارد.
سوالات متداول در مورد مینو اختر زند
✔️ مینو اختر زند در زندگی حرفهای و تحصیلی خود چه دستاورد ها و موفقیت هایی داشته است؟
مینو اختر زند در زمینههای مختلفی موفقیتهای بزرگی داشته است. او فارغ التحصیل رشته مهندسی برق از دانشگاه سلطنتی فناوری استکهلم شده و به عنوان مدیر عامل شرکت تولید انرژی واتن فال و مدیر کل راه آهن سوئد (بان ورکت) خدمت کرده است. همچنین در سال 2010 به عنوان استاندار یونشوپینگ کشور سوئد منصوب شد. به علاوه، او برنده نشان افتخاری بی خشت در سال 2008 شده و به عنوان یکی از مدیران موفق کشور سوئد شناخته میشود.
✔️ چگونه مینو اختر زند از تبعیض جنسیتی در محیط کاری جلوگیری میکند؟
مینو اختر زند با شیوه مدیریتی خود که بر اساس ارزیابی مهارتها و تواناییهای افراد بدون توجه به جنسیت آنها است از تبعیض جنسیتی در محیط کاری جلوگیری میکند. او از سیاست کاری ایجاد تنوع جنسیتی حمایت میکند و همیشه در استخدام نیروهای جدید، ۵۰ درصد از آنها را از زنان و ۵۰ درصد را از مردان انتخاب میکند. او تأکید دارد که جنسیت فرد مهم نیست و تنها عملکرد و توانایی آنها تعیینکننده اصلی هستند.
✔️ مینو اختر زند چگونه توانسته است در محیطی که اکثر ایرانیان به دلیل نام های خود مورد تبعیض واقع میشود، به عنوان مدیر کل راه آهن سوئد موفق شود؟
مینو اختر زند توانسته است در محیطی که تبعیض نامها و اصل ایرانی بودن برای اکثر ایرانیان مسئلهای مهم در سوئد است، از طریق توانمندیها و دانش حرفهای خود توانسته به موفقیت های بزرگی همچون مدیر کل راه آهن سوئد برسد. او به عنوان مهندس برق با تجربه و شایستگی در زمینههای مختلف به سمتهای مدیریتی ارتقاء یافته و توانسته است با عملکرد برجستهاش اعتبار حرفهای خود را بسازد. همچنین زبان فارسی را به خوبی میشناسد که به ارتباط با جامعه ایرانی در کشور سوئد کمک کرده و از تبعیض نسبت به ایرانی ها اجتناب نماید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.