موفقیت در ترک اعتیاد و مقدمه ای برای آن
موفقیت در ترک اعتیاد، ترک اعتیاد در منزل یا خود درمانی اعتیاد و مراقبت های بعد از ترک اعتیاد به مواد مخدر از مواردی است که در این نوشتار مورد تحلیل و بررسی علمی قرار خواهد گرفت. ترک اعتیاد یکی از مسائل مهمی است که بسیاری از خانواده ها و همین طور افراد در حال حاضر با آن دست و پنجه نرم می کنند. واقعا چند درصد معتادان موفق به ترک اعتیاد می شوند؟ با این که خیلی از معتادان تمایل دارند که ترک کنند اما موفق به ترک نمی شوند و مدام در این مسیر لغزش می کنند اما چرا موفقیت در ترک اعتیاد برای این افراد میسر نیست؟ در حقیقت یکی از بارزترین دلایل شکست این است که افراد مبتلا بهترین و سریعترین روش ترک اعتیاد را نمی دانند. در تعداد زیادی از روش ها مانند کمپ های اجباری علت های گرایش بیمار به اعتیاد و بعد روانی او کاملا نادیده گرفته ی شود. در حالی که اعتیاد در بیشتر موارد ریشه های روانی در درون افراد دارد و مادامی که ریشه های این موضوع مورد درمان و بررسی قرار نگیرد موفقیت در ترک اعتیاد حاصل نخواهد شد. شما عزیزان همواره می توانید با ورود به وب سایت موفقیت موسسه ملکپور اطلاعاتی کاربردی و رایگان را در مورد ابعاد مختلف موفقیت کسب کنید.
روشهای ترک اعتیاد
اگر می خواهید موفقیت در ترک اعتیاد برای شما حاصل شود پیش از هر چیزی می بایست یک برنامه ترک اعتیاد اصولی و صحیح را برگزینید. زیرا که دلیل اصلی عدم موفقیت در ترک اعتیاد بسیاری از افراد ترک هیجانی و بی برنامه مواد مخدر توسط فرد مبتلا است. روشهای ترک اعتیاد بسیار متنوع است. مد نظر داشته باشید که باتوجه به شرایط روانی و جسمی شخص و هم چنین نوع ماده مخدر روش های مختلفی برای ترک اعتیاد وجود دارد. بنابراین روشی واحد برای تمامی افراد مناسب نیست و هر شخص می بایست با توجه به شرایط خود بهترین روش را برگزیند که موفقیت در ترک اعتیاد برای او حاصل شود.
1- روش سقوط آزاد
برخی از خانواده ها سعی بر این دارند که با بستن فرد به تخت و بستن طناب به او در زمانی کوتاه او را ترک دهند که در واقع یکی از راههای ترک اعتیاد در خانه همین است. هرچند که بسیاری از کمپ ها هم از این روش استفاده می کنند. ابن روش را سقوط آزاد می نامند که معایب بسیاری دارد برای همین است که موفقیت در ترک اعتیاد برای بسیاری از افراد از این طریق حاصل نمی شود. زیرا که به محض رها شدن، فرد به احتمال زیاد دوباره به مصرف مواد روی می آورد.
2- درمان از طریق مصرف دارو
می توان گفت که درمان دارویی یکی از انواع بهترین و سریعترین روش ترک اعتیاد محسوب می شود. در این روش برای ترک اعتیاد از داروهایی که دارای اثرات شبه افیونی هستند استفاده می شود. این نوع داروها قسمت هایی در مغز را که از طریق مصرف مواد فعال می شوند درگیر کرده و این گونه علائم و نشانه های ترک را می کاهند. متادون از داروهای موثر برای ترک اعتیاد تریاک و دیگر مواد مخدراست. دقت کنید به منظور آن که موفقیت در ترک اعتیاد از این روش حاصل شود داروها می بایست تحت نظر پزشک در مدتی محدود و دوزهای مشخص مصرف شوند در غیر این صورت به علت اثرات مشابهی که این داروها با مواد مخدر دارند مصرف خودسرانه آن ها منجر به اعتیادی جدید در فرد خواهد شد.
3- ترک کردن به طور تدریجی
موفقیت در ترک اعتیاد از روش تدریجی در قیاس با شیوه های سقوط آزاد و یا قطع کردن موارد به یکباره روشی بهتر است و مورد تایید متخصصان نیز قرار گرفته است. در این روش هم عوامل روانی فرد باید در نظر گرفته شود.
4- روش ماتریکس
درشیوه ماتریکس درمان گر از روش های روان درمانی گوناگونی در کنار هم استفاده می کند. این روش ها اعم از درمان های شناختی-رفتاری، انگیزشی، خانواده درمانی و گروه درمانی است.
5- ترک اعتیاد همراه با روان درمانی
روان درمانی بهترین شیوه به حساب می آید. مادامی که یک مشاور و روان شناس در کنار بیمار باشند و یا امکان تماس با یک متخصص باشد درصد موفقیت در ترک اعتیاد بالا رفته و احتمال بازگشت و شکست درمان به صفر می رسد. روان شناس در این روش به علل و ریشه های اعتیاد می پردازد و به بیمار می آموزد که چطور از وسوسه و تمایل برای مصرف پیشگیری کند. این روش بیشترین موفقیت درترک اعتیاد افراد را منجر شده است زیرا که قدم به قدم به شخص آموزش می دهند که چگونه بر بیماری خود غلبه کند. مزیتی که این روش دارد این است که شخص پس از ترک کردن می تواند کامل به زندگی نرمال خود بازگردد.
در کنار این روش ها در زیر به معرفی تعدادی از غذاهای مفید برای بالا بردن احتمال موفقیت در ترک اعتیاد می پردازیم. حتما از این 6 گروه در رژیم غذایی افراد بیمار در دوران ترک استفاده کنید:
- پروتئین ها
- فیبر
- امگا3
- آنتی اکسیدان ها
- ویتامین ها
- مواد معدنی
مراقبت های بعد از ترک اعتیاد به مواد مخدر
حمایت از بیمار در موفقیت در ترک اعتیاد و برنامه مراقبت بعد از ترک بسیار اهمیت دارد. تقویت کردن روحیه شخص و بالا بردن آگاهی او نسبت به اعتیاد از اصلی ترین کارکردهای این برنامه به شمار می آید که با خدمات زیر این اهداف به نتیجه خواهند رسید.
- مشاوره
مشاوره اصلی ترین بخش در بازتوانی بیمار است. دراین بخش نحوه شناسایی و پیش گیری رفتاری و محرک هایی که سو مصرف مواد را منجر می شوند آموزش داده می شود. جلسات مشاوره پس از ترک اعتیاد می بایست تا پس از پایان درمان نیز ادامه داشته باشد تا چالش های بیمار را حل کند.
- مشاوره و آموزش خانواده
خانواده نقشی بسیار بزرگ در موفقیت در ترک اعتیاد خصوصا پس از ترخیص از کلینیک دارد. مشاوره خانواده به شخص بیمار و خانواده او کمک می کند که محیط خانواده با امید همراه باشد.
- مدیریت موردی
فعالیت این گروه پس از ترخیص شروع می شود و از مهم ترین بخش های درمان است که منجر به موفقیت در ترک اعتیاد می شود. این مدیر مانند یک وکیل مدافع، راهنما، مشاور و یا پشتیبان ظاهر شده و به بیمار کمک می کند.
روشهای جدید ترک اعتیاد
برای موفقیت در ترک اعتیاد می توان روشی جدید به نام روش سم زدایی فوق سریع (UROD) را برای بیماران به کار گرفت. طی این روش تمامی سم های موجود در بدن فرد مبتلا ظرف مدت 4 تا 6 ساعت بدون هیچ گونه ناراحتی تخلیه می شود و مواد درمانی مناسبی جایگزین آن خواهد شد. فرد در طول مدت درمان بی هوش و زیر نظر متخصص بی هوشی است. علاوه بر این روش جدید بیماران می توانند از جدیدترین داروی ترک اعتیاد نیز استفاده کنند. اسم این دارو بوپرنورفین (Buprenorphine) است و اشخاصی که از آن استفاده می کنند پس از 12 هفته قادر هستند که مواد مخدر را کنار بگذارند. درصد موفقیت در ترک اعتیاد برای اشخاصی که از این روش استفاده می کنند در مقایسه با افرادی که از دیگر روش های کوتاه مدت تر استفاده می کنند بیشتر و پایدارتر است. طبق تحقیقات انجام شده درمان اعتیاد از طریق روش های بلندمدت و استفاده از داروهای مورد تایید پزشک نسبت به روش هایی مانند مراجعه به کمپ پایدارتر و درصد موفقیت در ترک اعتیاد افراد بیشتر است. چرا که طی مدت درمان با دارو و مشاوره های پشت سرهم به بیمار از نظر جسمی و روحی کمک می کند و او را به سمت بهبودی می برد.
پرسش و پاسخ متداول در خصوص موفقیت در ترک اعتیاد
✅ چرا موفقیت در ترک اعتیاد برای این افراد میسر نیست؟
در حقیقت یکی از بارزترین دلایل شکست این است که افراد مبتلا بهترین و سریعترین روش ترک اعتیاد را نمی دانند. دلیل اصلی عدم موفقیت در ترک اعتیاد بسیاری از افراد ترک هیجانی و بی برنامه مواد مخدر توسط فرد مبتلا است.
✅ روش های ترک اعتیاد کدامند؟
روش سقوط آزاد، درمان از طریق مصرف دارو، ترک کردن به طور تدریجی، روش ماتریکس و ترک اعتیاد همراه با روان درمانی از روش های ترک اعتیاد می باشند.
✅ مراقبت های بعد از ترک اعتیاد به مواد مخدر چیست؟
حمایت از بیمار در موفقیت در ترک اعتیاد و برنامه مراقبت بعد از ترک بسیار اهمیت دارد. تقویت کردن روحیه شخص و بالا بردن آگاهی او نسبت به اعتیاد از اصلی ترین کارکردهای این برنامه به شمار می آید که با خدمات مشاوره و آموزش خانواده این اهداف به نتیجه خواهند رسید.
✅ میزان موفقیت در ترک اعتیاد به چه چیزهایی بستگی دارد؟
به ویژگی های شخصیتی فرد، میزان تلاش و اراده او، حمایت اطرافیان از او، نوع مواد مخدر، میزان وابستگی، موقعیت اجتماعی، شیوه درمانی و چگونگی مقابله با بیماری بستگی دارد.
موفقیت در ترک اعتیاد و سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم که اطلاعاتی مفید و مهم را در خصوص موفقیت در ترک اعتیاد، راههای ترک اعتیاد در خانه و اینکه برای ترک اعتیاد چه بخوریم را در اختیار شما همراهان همیشگی سایت موفقیت قرار دهیم. ترک اعتیاد مجموعه ای از فرایندهاست که طی آن فرد مبتلا به طور فردی و یا تحت نظر یک متخصص برای قطع کردن ماده مخدر اقدام می کند. طی این فرایند شخص سعی می کند هم زمان با قطع مصرف سبک زندگی خود را نیز تغییر دهد و زندگی متعادل و بهنجار داشته باشد. بنابراین این گونه موفقیت در ترک اعتیاد را از آن خود کند. هدف اصلی و نهایی از ترک مواد مخدر بازگشت فرد مبتلا به حالت سالم و طبیعی روزهای پیش از اعتیاد است. ترک اعتیاد با چالش های بسیاری همراه است. مثلا سبب بروز خماری و یا علائم ترک، نشانه های فیزیولوژیکی، رفتاری و شناختی می شود. ضعف و یا شدت این نشانه ها بستگی به نوع ماده مخدر متفاوت است. میزان موفقیت در ترک اعتیاد به ویژگی های شخصیتی فرد، میزان تلاش و اراده او، حمایت اطرافیان از او، نوع مواد مخدر، میزان وابستگی، موقعیت اجتماعی، شیوه درمانی و چگونگی مقابله با بیماری بستگی دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.