زندگی نامه مریم میرزاخانی
زندگی نامه مریم میرزاخانی، ریاضیدان و نخبه ایرانی را مورد بررسی قرار خواهیم داد. اویکی از نخبه های علمی کشور بود که در زمینه ریاضیات به درجه استادی در دانشگاه های خارج از کشور دست یافته بود و توانسته بود برای یکی از مسائل پیچیده ریاضی، برای اولین بار راه حل ارائه نماید. همچنین خانم میرزا خانی بر روی نظریه تایشمولر، نظریه ارگودیک، هندسه هذلولوی و هندسه هم تافته کار می کرده است.
آنچه در این مقاله میخوانیم
زندگی نامه مریم میرزاخانی و معرفی او
مریم میرزاخانی در سال 1356 در شهر تهران به دنیا آمد. او پس از اتمام تحصیلات ابتدایی، در دبیرستان استعداد های درخشان مشغول به تحصیل شد و در سال های 1373 و 1374 توانست مدال طلای المپیاد ریاضی در ایران را بدست آورد. او در همین سال ها توانست مدال طلای المپیاد جهانی که در کشور هنگ کنگ برگزار میشد را به دست آورد. در این المپیاد او موفق شد 41 امتیاز را از 42 امتیاز ممکن دریافت نماید. در سال 1995 یک بار دیگر و این بار در کشور کانادا توانست مدال طلای المپیاد جهانی را به دست آورد و موفق شد در این المپیاد حداکثر امتیاز که 42 است را به دست آورد. در آن سال ها فقط دانش آموزان سال سوم دبیرستان می توانستند در المپیاد جهانی شرکت کنند و به همین منظور آقای محمودیان استاد دانشگاه صنعتی شریف تهران از دکتر حدادعادل در خواست کرده بودند که با شرکت کردن خانم میرزاخانی در این المپیاد موافقت کنند.
خانم میرزاخانی در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس در دانشگاه صنعتی شریف فارغ التحصیل شدند و در سال 1378 برای ادامه تحصیل وارد دانشگاه هاروارد شدند و زیر نظر پروفسور کرتیس مک مولن مدرک دکتری خود را اخذ نمود و پس از 4 سال به درجه استاد یاری رسیدند و در سال 1387 به عنوان استاد تمام در دانشگاه استنفورد به تدریس مشغول شدند.
زندگی نامه مریم میرزاخانی و افتخارات او
مریم میرزاخانی در سال 1378 با ارائه یک روش کاربردی برای محاسبه حجم های هندسی نا متوازن و هذلولی شکل، توانست توجه همگان را به خود جلب نماید. مجله پاپیولار ساینس آمریکا در سال 1384 خانم میرزاخانی را یه عنوان 10 هوش برتر جوان در جهان معرفی کرد و انجمن ریاضیات آمریکا برای تشکر و قدردانی از تلاش های خانم میرزاخانی جهت ارائه راه حل محاسبه فرم های هندسی و ارائه یک رساله دکتری ، جایزه بلومنتال را به ایشان تقدیم کرد.
مریم میرزاخانی در سال 1389 پس از مدت ها تلاش روی نظریه شار زلزله ویلیام ترستن توانست پاسخ سوالاتی که تا به آن زمان بی جواب مانده بودند را بدهد. ایشان در سال 1393 در همکاری مشترک با امیر محمدی و الکس اسکین توانستند اثبات کنند که ژئودریک های مختلط به شکل شگفت انگیزی منظم هستند و دارای خاصیت جبری هستند و همچنین غیر قابل انعطاف هستند.
خانم میرزاخانی در سال 1393 موفق به اخذ جایزه فیلدز شدند که معتبرترین جایزه علمی در ریاضیات است. این عنوان علمی هر 4سال یک بار به برترین دانشمند علم ریاضی که زیر 40 سال باشد اعطا خواهد شد. خانم میرزاخانی اولین ایرانی است که به عضویت آکادمی ملی علوم در آمریکا در آمده است.
زندگی نامه مریم میرزاخانی و زندگی شخصی او
مریم میرزا خانی از بچگی رویای نویسندگی در سر داشت. به طوری که هر آنچه به دستش می رسید را می خواند. او در این باره گفته است : من گاهی خودم را در میان انبوهی از درختان میبینم که گویی در جنگلی انبوه گم شده ام. ناگاه به تپه ای می رسم و خود را بالای آن تپه می یابم و از آن بالا می توانم موقعیت خود را دریابم و از سردرگمی بیرون بیایم. مریم میرزا خانی در سال 1384 با آقای یان وندارک ، پژوهشگر علوم کامپیوتری و مرکز تحقیقاتی IBM و استاد دانشگاه استنفورد ازدواج کرد و حاصل این ازدواج دختری به اسم آناهیتا است. مریم میرزاخانی، دانشمند برجسته ایرانی در سال 1396 بر اثر ابتلا به بیماری سرطان دار فانی را وداع گفت. ایشان از 4 سال قبل یعنی از سال 1392 به بیماری سرطان سینه مبتلا شده بودند و این بیماری به مغز استخوان ایشان سرایت کرده بود. در پی درگذشت این بانوی بزرگ، جامعه جهانی ریاضیات و اتحادیه بین المللی این نهاد، روز 13 اردبیهشت که تولد ایشان بوده است را به عنوان روز جهانی زن در ریاضیات نام گذاری کرده است.
سوالات متداول در مورد زندگی نامه مریم میرزاخانی
✔️ مریم میرزاخانی در چه سالی و در کجا به دنیا آمد؟
مریم میرزاخانی در سال 1356 در شهر تهران به دنیا آمد.
✔️ علت و تاریخ درگذشت مریم میرزاخانی چیست؟
مریم میرزاخانی، دانشمند برجسته ایرانی در سال 1396 بر اثر ابتلا به بیماری سرطان دار فانی را وداع گفت. ایشان از 4 سال قبل یعنی از سال 1392 به بیماری سرطان سینه مبتلا شده بودند و این بیماری به مغز استخوان ایشان سرایت کرده بود.
سلام و عرض ارادت
خیلی ممنونم که لطف کردین و این مقاله خوب و انگیزشی رو نوشتین همچنین با نوشتن این مقاله یاده این نخبه ی جهانی کشورمون رو زنده نگه میدارید و راه او چراغ روشن هدایتگری میشود برای سایر جوانان ایرانی که میشود تا بینهایت پیشرفت کرد و روز تولدت در جهان میشه یک روز خاص میشه روز زن در ریاضیات ،
یادم میاد وقتی سرباز وظیفه بودم تازه با خانم میرزاخانی آشنا شده بودم و مدام در مورد ایشان مطالعه و مطالبشون رو دنبال میکردم چون همیشه رویای تحصیل در امریکا و بهترین دانشگاه های امریکا رو داشتم و همین الان هم که در مورد دانشگاه های تراز اوله امریکا مطالعه میکنم یه حس خیلی خوبی بهم دست میده ، خاطرم هست موقعه خدمت سربازی وقتی سر پست نگهبانی بودم با چه شوقی مراحل موفقیت خانم میرزاخانی و رسیدن به مرحله استادی دانشگاه استنفورد رو میخوندم و تعجب میکردم که چطور یه ایرانی میتونه اینقد موفق بشه آخه اون موقعه من تو شرایط روحی و روانی خوبی نبودم چون مادرم و برادر کوچکم شرایط سختی رو پشت سر میگذاشتن و من رسیدن به رویایم رو دست نیافتنی میدیدم اما با این وجود بازهم به رویایم فکر میکردم ، خاطرم هست یه خبرنگار از خانم میرزاخانی پرسید: خانم میرزاخانی شما با وجود داشتن بچه چطور به این موفقیت رسیدین آیا وقت میکنید همه کارهایتان را به موقع انجام بدین؟ خانم میرزاخانی در جواب گفتن: خیر همه کارهایم رو نمیرسم طبق برنامه انجام بدم چون داشتن بچه مشغله ی خاص خودش را دارد و ممکنه شما در طول روز و طبق برنامه نتونید کارهای خودتون رو انجام بدین بلکه مهم اینکه شما پیوسته در وقت آزاد کارهاتون رو انجام بدین ، همین صحبت ایشون خیلی برای من مفید و راه گشا بود چون با وجود اون شرایط بدی که داشتم با وجود وقفه های که در درس خوندم به وجود میومد اما درس خوندنم رو متوقف نمیکردم و دوباره ادامه میدادم ، یادم میاد من تو دبستان درسم ضعیف بود چون پسر درون گرایی بودم و اون موقع به درس خوندن علاقه نداشتم بخاطر همین معلمم به خانوادم گفت این بچه رو نفرستین مدرسه بدرد درس خوندن نمیخوره . . . اما با تمام این صحبت ها مادرم صبورانه ازم حمایت میکرد(استاد ملکپور عزیزم شما وقتی تو لایو دیشب گفتین خانمم مثله یک کوه پشت سرم هست من کاملا حرفتون رو درک میکنم چون مادر منم مثله یک کوه در سخت ها پشت سرم هست) و من پله پله اومدم بالا تا اینکه در دوران دانشجوی زندگی نامه توماس ادیسون(مخترع برق) رو خوندم برام جای تعجب داشت چون توماس ادیسون هم درسش ضعیف بود و ایشون رو از تحصیل منع کردن و اون موقع بود که همیشه به خودم می گفتم چرا یه ایرانی برنده جایزه نوبل نشه؟ چرا اون فرد من نباشم؟ یه ایرانی میتونه برنده جایزه نوبل بشه و اون فرد میتونه من باشم ، الان به لطف خداوند شرایطم بهتر شده و دست خداوند رو در زندگیم میبینم که منو با موسسه ی مهربون شما آشنا کرده تا از صحبت های استاد ملکپور عزیزم انرژی مثبت بگیرم و با مهارت های زندگی آشنا بشم همچنین از محصول بی نظیر SIC شما استفاده کنم تا راه رسیدن به رویایم هموارتر بشه و درباب مهاجرت اطلاعات خوبی داشته باشم گاهی اوقات با صحبت های استاد ملکپور نازنینم کیلومترها پیاده روی میکنم حتی یک شب تا 10 کیلومتر به صحبتهای پر انرژی شما استاد خوبم گوش میکردم و تنهایی راه میرفتم لذت میبردم و خدا رو شکر میکردم به کسی دارم گوش میکنم که منو تو راه درست داره هدایت میکنه و بشارت میده، یاد گرفتم نباید بخاطر سختی های زندگی دست از تلاش کشید بلکه زندگی از مسیرهای متفاوتی میگذره و هر مسیر زندگی تجربه ای برای رشد کردن و تکامل هست ،
با زبان نمیدونم چطور از شما استاد ملکپور عزیزم و تیمتون تشکر کنم ولی میدونم وقتی موفقیت مارو ببینید بهترین خبر و تشکر ما برای شماست به امید بهترین روزها .
عالی بود از خواندن این زنگی نامه به وجد اومدم