نحوه تربیت پسران و دختران با اعتماد به نفس بالا
نحوه تربیت پسران و دختران با اعتماد به نفس بالا به چه شکل است؟ دلایل کمبود اعتماد به نفس در کودکان چیست؟ افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان به چه شکل امکان پذیر است؟ آی می توان از بازی برای بالا بردن اعتماد به نفس در کودکان استفاده کرد؟ همواره این چنین سولات در باب موضوع نحوه تربیت پسران و دختران با اعتماد به نفس بالا مطرح می شود. اعتماد به نفس یکی از مهم ترین مواردی است که تقریبا رو تمامی جنبه های زندگی یک شخص تاثیر می گذارد.
والدین نقشی اساسی در ایجاد اعتماد به نفس در فرزندان را دارند. اینکه با نحوه تربیت شان بتوانند شخصی را وارد جامعه کنند که شجاعت لازم برای دنبال کردن اهدافش را داشته باشد. در انی مقاله قصد داریم تا در رابطه با موضوع نحوه تربیت پسران و دختران با اعتماد به نفس بالا صحبت کنیم. وب سایت موفقیت موسسه ملک پور همواره در تلاش است تا قدمی در جهت بهتر شدن زندگی شما همراهان عزیز بردارد. امیدواریم تا در این راه موفق باشیم. با ما همراه باشید.
دلایل کمبود اعتماد به نفس در کودکان چیست؟
البته که تنها عامل موثر در کمبود اعتماد به نفس در کودکان والدین نیستند. ولی نمی توان از نقشی که پدر و مادر در ایجاد اعتماد به نفس در فرزندشان را دارند چشم پوشی کرد. معمولا پدر و مادرها از دوران کودکی یک سری باورها و قالب های ذهنی را برای فرزند طراحی می کنند. با توضیح دادن موارد مختلف باورهای فرد را می سازند. اما این باورها هم می تواند بسیار مفید و خوب باشد و هم می تواند مخرب باشد.
برای مثال وقتی فرزند از کودکی با افراد دیگر مقایسه شده و در مقابل او از دیگران تعریف شده است، در روحیه او تاثیر می گذارد. اگر این موضوع ادامه دار باشد، می تواند یکی از دلایل کمبود اعتماد به نفس در کودکان باشد. در بعضی موارد دیگر خود خانواده هم باور دارد که نمی تواند هرگز به موفقیت های بزرگ برسد و این باور غلط را به فرزند هم انتقال می دهد. با بیان حرف هایی مثل ما که نمی تونیم به جایی برسیم. فلان ماشین مال پولداراست. ما هیچوقت نمی تونیم همچین چیزی رو سوار بشیم.
این صحبت ها به طور مستقیم روی ناخودآگاه فرزند تاثیر می گذارد و این باور را در او شکل می دهد که من هم هیچوقت نمی توانم به چنین موفقیت هایی برسم. ایجاد حس ناتوانی همراه با ناامیدی ترکیبی ست سمی برای کمبود اعتماد به نفس در هر انسانی. پس نحوه تربیت پسران و دختران با اعتماد به نفس بالا امری حیاتی است.
چگونه بفهمیم که دختر یا پسرمان اعتماد به نفس دارد؟
برای این کار کافیست یک بار فرزندتان را به پارک ببرید تا با بچه های دیگر بازی کند، در این لحظه خوب به بچه هایی که در پارک سرسره بازی ، تاب بازی می کنند یا مشغول دیگر بازی های کودکانه هستند دقت نمایید و آن را ها به قول معروف ورنداز کنید.
در این بین کودکانی که با جسارت بیشتری قدم بر می دارند تا به بازی بپردازند را می توانید مشاهده کنید و در همان جمع نیز می توانید کودکانی را ببینید که جسارت شان در قدم برداشتن کم است و برای هر کاری که می خواهند انجام دهند یا از پدر و مادر خود اجازه می گیرند یا به والدین خود نگاهی می اندازند که اگر اتفاقی برایشان افتاد پدر و مادرشان به آنها کمک کنند. با این تفاسیر به راحتی می توانید پی ببرید که کودکانی که در انجام فعالیت های شان (حتی بازی و سرگرمی ) به خود متکی هستند اعتماد به نفس بیشتری دارند تا کودکانی که چشم امیدشان به والدینشان است.
بگذارید یک مثال دیگر برای شما بزنیم. فرض کنید در محیط خانه دختر یا پسر شما می خواهد یک لیوان آب یا غذا بخورد. این شما هستید که با واکنشهای تان « اعتماد به نفس » او را می سازید یا او را با شخصیتی متکی به دیگران بار می آورید. مثلا اگر حین آب یا غذا خوردن به او بگوئید که « مواظب باش که آب یا غذا رو روی لباسات یا زمین نریزی ! » زمین تا آسمان فرق دارد با اینکه بگوئید « آفرین پسر گلم/دختر خوشگلم که خودت تونستی بدون کمک بقیه برای خودت آب بریزی یا غذا بخوری » .
لذا ناگفته پیداست که کوچکترین رفتار شما بعنوان والدین چه تأثیری بر روی « اعتماد به نفس » فرزندتان خواهد داشت.
در ادامه به نکاتی اشاره می شود که شما را در این زمینه روشن تر می سازد و الگویی مناسب را برای « افزایش اعتماد به نفس » فرزندانتان به شما ارائه می نماید :
راهکارهایی برای افزایش اعتماد به نفس در فرزندان
پیش فرزندان تان از جمله های مثبت استفاده کنید:
اگر خواهان داشتن فرزندانی با اعتماد به نفس بالا هستید؛ از « نمی توانم » ، « نتوانستم پس تو هم نمی توانی » و … هیچگاه نزد آنها صحبتی به میان نیاورید. اگر در زندگی واقعی در اموری که به شما محول شده است ( چه کاری و چه غیر کاری ) پیش فرزندان تان اظهار عجز و ناتوانی کنید، همین رفتار شما در اون تأثیر می گذارد، زیرا قهرمان زندگی او شما هستید. لذا مثبت باشید و خود را برای او الگویی موفق نشان دهید تا اون نیز جسارت پیدا کند و اعتماد به نفس در ضمیرش تقویت شود.
اجازه دهید فرزندان تان ریسک کنند :
هیچگاه فرزندتان را از نتیجه بد نترسانید و اعتماد به نفس او را مشروط به نتیجه ای که بدست می آورد یا نمی آورد نکنید. همه چیز برای او تا زمانی که به نوجوانی می رسد یک تجربه است. باز هم تأکید می کنیم که او را نترسانید. با او همراهی کنید و او را تشویق به کارهایی که دوست دارد انجام دهد و به آنها علاقه دارد نمایید. بگویید فارغ از اینکه نتیجه کارت چیست تو ارزشمندی و چیزی از ارزشهای تو کم نمی شود.
به او مسئولیت بدهید و خودتان هم در انجام آن مسئولیت به اون کمک کنید :
بعنوان مثال برای دختر یا پسرتان بذر یا دانه های یک گیاه خاص را بخرید و به او یاد دهید که چگونه آن گیاه یا گل را پروش دهد. در مسئولیتی که به او واگذار کرده اید نیز کمک کنید.
گهگاهی او را در عمل انجام شده قرار دهید:
یک برنامه سفر غیر منتظره، یک مسیر جدید برای دوچرخه سواری و هر تجربه ای که برای دختر یا پسرتان تازگی دارد می تواند او را جسور و با اعتماد به نفس بالا پروش دهد.
از او تمجید ، ستایش و تشکر کنید :
این معجزه می کند. شاید بی اغراق بهترین کاری که می توانید برای « تقویت اعتماد به نفس فرزندتان » انجام دهید همین است.
افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان
اینکه والدین در نحوه تربیت پسران و دختران با اعتماد به نفس بالا کوشا باشند می تواند آینده فرزندان شان را تغییر دهد. از این رو می توان به قصه برای افزایش اعتماد به نفس در دیگران و بازی برای بالا بردن اعتماد به نفس در کودکان اشاره کرد و از این موارد کمک گرفت.
والدین باید در بین افراد مختلف به توانایی های فرزندشان به اندازه کافی اشاره کنند و از آن ها تعریف کنند و در حین مواجه شدن با مشکلات مختلف به او کمک کند. این دوره سنی می تواند با مشکلات مختلفی همراه باشد. بنابراین پدر و مادر باید برای افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان یک سری اصول را رعایت کنند. سعیکنند فرزندشان را بفهمند و او را از رویاپردازی های بزرگ نترسانند. این باور را در فرزندشان ایجاد کنند که او هم می تواند. او اشرف مخلقات است.
شما در رابطه با موضوع نحوه تربیت پسران و دختران با اعتماد به نفس بالا چه فکری می کنید؟ از نظر شما چه مواردی منجر به افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان می شود؟ برای ما بنویسید.
شما چه نظری درباره این موضوع دارید؟
در یک ویدیو در رابطه با آن صحبت کنید و با ما به اشتراک بگذارید
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.