قانون باور چیست؟
امروزه انسان ها به دنبال راهی برای دستیابی به موفقیت، خوشبختی و آرامش ذهنی هستند. ما همواره در تلاش هستیم که زندگی خود را به سمت اهداف مان پیش ببریم اما در این مسیر افکار و موانعی ما را منحرف میکنند.
قانون باور به عنوان مفهومی کلیدی بر این اصل اشاره دارد که چگونه افکار و باورهای ما زندگی مان را در مسیر رسیدن به اهداف تحت تاثیر قرار می دهد. قانون باور میگوید”آنچه که به آن باور دارید، به واقعیت شما تبدیل میشود.” در این مقاله به بررسی مفهوم قانون باور و تاثیراتی که در واقعیت زندگی ما دارد، تکنیک های استفاده از آن و نیز اینکه چگونه می توان با تغییر در باورها، مسیر زندگی و موفقیت خود را دگرگون کنیم خواهیم پرداخت.
آنچه در این مقاله میخوانیم
مفهوم باور و قانون باور
در حقیقت باور به معنای اعتقاد فرد به موضوع، ایده و یا پدیده ای است که می تواند مثبت یا منفی، درست یا نادرست باشد. باورها به صورت ذهنی و درونی و همچنین بر اساس تجربه، آموزش، فرهنگ، مذهب و یا احساسات شخصی شکل می گیرند و تاثیرات عمیقی بر تجربیات، تصمیم گیری ها و رفتار های ما در زندگی مان دارند.
برای آشنایی بیشتر با مفهوم باور می توانید مقاله باورها و زندگی در سایت موفقیت ملکپور را بخوانید تا بهتر با آن آشنا شوید.
قانون باور نیز به این مفهوم اشاره دارد که باورهای ما همانند یک چارچوب ذهنی عمل میکنند و نه تنها بر افکار و احساسات ما تاثیرگذارند بلکه واقعیت زندگی ما را شکل می دهند. به عبارت دیگر آنچه را که به آن باور داریم به ما می دهد نه آنچه را که می خواهیم.
با استفاده از اصول قانون باور، می توان باورهای منفی را تغییر داده و بر باورهای مثبت تمرکز کرد و از این قانون برای رسیدن به اهداف شخصی نیزاستفاده کرد.
اصول قانون باور
تاثیر باورها بر واقعیت:
قانون باور بیان می کند که باور های ذهنی ما، جهان بیرون ما را شکل می دهند. به این معنا که اگر کسی باور داشته باشد که می تواند موفق شود، این باور بر نحوه رفتار، تصمیم گیری و عملکرد آن فرد تاثیر می گذارد و شرایطی برای فرد ایجاد می شود که باعث موفقیت او شود.
در حالی که باور به شکست نیز فرد را از تلاش و پشتکار بازمی دارد و منجر به شکست او می شود.
قانون باور و قانون جذب:
قانون جذب و قانون باور رابطه نزدکی با یکدیگر دارند. بر طبق قانون جذب افکار و باور های ما به جهان اطراف ما انرژی می دهند و همان انرژی ها مجدد به سوی ما بازمیگردند.
بنابراین اگر افکار و باورهای ما مثبت باشند، اتفاقات مثبتی نیز جذب زندگی ما خواهد شد و در نهایت سبب ایجاد موفقیت و خوشبختی ما می شوند.
نقش ضمیر ناخودآگاه بر باورها:
بسیاری از باورهای ما در ضمیر ناخودآگاه ذهن ما قرار دارند. ضمیر ناخودآگاه بخشی از ذهن است که عملکردی خارج از آگاهی و کنترل مستقیم ما دارد و در طول زندگی ما اطلاعات مختلفی را ذخیره و طبق آن عمل می کند.
با تغییر باورهای منفی و جایگزین کردن باورهای مثبت می توانیم باورهای ضمیر ناخودآگاه خود را تغییر دهیم. به این منظور تمرین هایی مثل تصویر سازی ذهنی و جملات تاکیدی مثبت را می توانیم بکار ببریم تا باورهای ناخودآگاه ما نیز تغییر پیدا کنند.
باورهای محدودکننده و سازنده:
باورها می توانند محدودکننده باشند و و فرد را از تلاش، پیشرفت و موفقیت بازدارند؛ برای مثال”من به اندازه کافی خوب نیستم”، ” من توانایی انجام کارها را ندارم” و ….. در مقابل باورهایی سازنده هستند که فرد را به سمت رشد و موفقیت و دستیابی به اهداف سوق می دهند؛ مانند”من توانایی رسیدن به موفقیت را دارم”، “من لیاقت رسیدن به موفقیت را دارم” و…..
قانون باور و تغییر باورها:
قانون باور می گوید که باورهای ما ثابت نیستند و قابلیت تغییر را دارند. ما میتوانیم با آگاهی و شناخت باورهای محدودکننده و منفی و تلاش برای جایگزین کردن آن ها با باورهای سازنده و مثبت و تمرین آن ها، زندگی خود را نیز به سمت بهبودی و موفقیت پیش ببریم.
روش های تقویت باورهای مثبت
تقویت باورهای مثبت یکی از مهم ترین گام ها در دستیابی به موفقیت و خوشبختی است. باورهای مثبت به ما کمک می کنند بر چالش ها غلبه کنیم و انگیزه بیشتری برای رسیدن به اهداف مان داشته باشیم. روش هایی برای تقویت باورهای مثبت در زندگی وجود دارد که می توان از آن ها بهره گرفت که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:
استفاده از تاییدات و جملات مثبت :
تاییدات همان جملات مثبت و قدرتمندی هستند که به طور مداوم در طول روز تکرار می شوند تا وارد ضمیر ناخودآگاه شوند. این جملات باید مثبت باشند و در زمان حال بیان شوند. برای مثال:
“من توانمند هستم.” “من شایسته موفقیت و خوشبختی هستم.” “من هر روز قوی تر و موفق تر می شوم.”
تجسم یا تصویرسازی خلاق:
تصویرسازی یا تجسم خلاق نیز یکی از روش های تقویت باورهای مثبت است. در این روش شما باید خود را در حالتی تصور کنید که باورها و اهداف تان محقق شده است. برای مثال اگر می خواهید در کارتان موفق شوید باید خود را در حال تجربه موفقیت، احساس قدرت و شادی تجسم کنید.
به مرور زمان این تصویرسازی ها بر باورهای شما تاثیر می گذارد و باعث تقویت آن ها می شود.
تمرین اعتماد به نفس و خودباوری:
اعتماد به نفس به، شما کمک می کند که باورهای مثبتی نسبت به خود و توانایی هایتان داشته باشید. تمریناتی مثل یادآوری موفقیت های گذشته، انجام کارهای جدید و پذیرش نقاط قوت خود می تواند به تقویت اعتماد به نفس و درنتیجه تقویت باورهای مثبت منجر شود.
تمرین روزانه و ایجاد عادات مثبت:
ایجاد عادات مثبت نیز باعث تقویت باورهای مثبت می شود. برای مثال ورزش منظم، تغذیه سالم، ایجاد زمان کافی برای تفریج و آرامش می تواند بر ذهن و روح شما تاثیر مثبت بگذارد و باورهای مثبت شما را تقویت کند.
جایگزینی افکار منفی با افکار مثبت:
این روش نیز یکی از بهترین روش های تقویت باورهای مثبت است. اینگونه که وقتی فکری منفی در ذهن شما شکل می گیرد به سرعت آن را شناسایی کرده و با یک فکر مثبت جایگزین کنید. این کار نیاز به تمرین، تکرار و مداومت دارد تا ذهن شما به باورهای مثبت عادت کند.
پذیرش شکست ها و درس گرفتن از آن ها:
افرادی که باورهای مثبت دارند شکست ها را بخشی از فرآیند رشد و موفقیت می دانند. زمانی که با شکست مواجه می شوید به جای این که آن را نشانه ی ناتوانی ببینید، به عنوان فرصتی برای رشد و یادگیری به آن نگاه کنید. این دیدگاه به شما کمک می کند تا باور کنید که می توانید از هر شکست برای دستیابی به موفقیت استفاده کنید.
تمرین شکرگزاری:
شکرگزاری نیز راه موثری برای تقویت باورهای مثبت است. هر روز زمانی را به شکرگزاری بابت آنچه دارید اختصاص دهید. این تمرین باعث می شود که به جنبه های مثبت زندگی تان توجه بیشتری داشته باشید و نگرش مثبتی نیز به زندگی پیدا کنید.
نوشتن شکرگزاری ها نیز می تواند این تمرین را موثرتر کند.
محاصره خود با افراد مثبت:
افراد و محیط اطراف شما نیز تاثیر بسیار زیادی بر باورهای شما دارند. قرارگرفتن در محیطی که افراد منفی و بدبین در آن هستند باعث تقویت باورهای منفی در شما می شود در مقابل، حضور داشتن در جمع افرادی که دیدگاه مثبتی دارند به تقویت باورهای مثبت کمک می کند. بنابراین تلاش کنید با افراد مثبت اندیش و موفق ارتباط داشته باشید.
شما عزیزان برای ارتباط بیشتر و روزانه با این افراد به طور مداوم می توانید با عضویت در کانال VIP موسسه ملکپور در جمع افراد موفق، مثبت اندیش، حمایت کننده و با انگیزه قرار بگیرید و باورهای خود را در رسیدن به اهداف تان محقق کنید. برای عضویت کلیک کنید.
ارتباط باورها و پارادایم ها
همانطور که گفتیم باورها همان اعتقادات ذهنی ما نسبت به خود، دیگران و یا محیط اطراف ماست که می تواند مثبت یا منفی، درست یا نادرست باشد.
پارادایم نیز یک الگوی ذهنی یا چارچوب فکری است که افراد از طریق آن به جهان بیرون نگاه می کنند و بر اساس آن ها عمل می کنند. پارادایم شامل مجموعه ای از باورها و پیش فرض هایی ست که تصمیمات ما را شکل می دهد و ما طبق آن رفتار می کنیم. شما عزیزان برای درک بهتر مفهوم پارادایم میتوانید با مراجعه به سایت موفقیت ملکپور و مطالعه مقالات راجع به پارادایم ذهنی به طور مفصل درباره آن بخوانید.
پارادایم ها به عنوان چارچوب بزرگتر، ساختار کلی درک ما از جهان را تعیین می کنند در حالی که باورها اجزای اصلی پارادایم ها هستند و رفتارها و تصمیمات ما را شکل می دهند. با تغییر باورها، به تدریج پارادایم های ما نیز تغییر می کنند و بالعکس، تغییر در پارادایم ها به تغییر باورهای فرد منجر می شود.
سوالات متداول در مورد قانون باور
✔️ قانون باور چیست؟
قانون باورمی گوید هر آنچه که به آن باور دارید در زندگی شما به واقعیت تبدیل می شود. باورهای شما بر رفتارها، تصمیمات و تجربیات شما تاثیر می گذارند. به عبارت دیگر ذهن انسان با باورهای خود واقعیت زندگی او را تشکیل میدهد.
✔️ آیا قانون باور با قانون جذب یکی است؟
قانون باور و قانون جذب مشابهت هایی دارند ولی یکسان نیستند. طبق قانون جذب شما بسته به اینکه انرژی های مثبت یا منفی به جهان ارسال می کنید، همان نوع انرژی ها را نیز دریافت می کنید درحالیکه قانون باور تاکید دارد که باورهای شما مستقیما بر رفتارها و تجربیات شما تاثیر می گذارد و درنتیجه واقعیت زندگی تان را می سازد.
✔️ چگونه باورهای خود را تغییر دهیم و باورهای مثبت را تقویت کنیم؟
روش هایی برای تغییر و تقویت باورها وجود دارد که میتوان آن ها را بکارگرفت. مثلا استفاده از جملات تاکیدی مثبت، تصویرسازی مثبت، افزایش اعتماد به نفس و خودباوری، شکرگزاری، جایگزینی افکار مثبت با افکار منفی، بودن در جمع افراد مثبت و …که می تواند باعث تقویت باورهای مثبت در شما شود.
✔️ آیا تغییر در باورها منجر به موفقیت می شود؟
بله؛ تغییر در باورها تاثیر مستقیمی در زندگی و موفقیت شما می تواند داشته باشد. داشتن باورهای مثبت و سازنده می تواند شما را به سمت موفقیت بیشتر سوق دهد پس با تغییر باورهای خود می توانید مسیر موفقیت تان را هموار نموده و به آن برسید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.