راهکار های آرامش و نداشتن توقع
راهکارهای آرامش و نداشتن توقع ، تعریف توقع ، توقع چیست ، چگونگی انتظار داشتن از دیگران و اینکه تا چه اندازه توقع داشتن از دیگران مجاز است ، موضوع این مقاله می باشد. آیا انتظار داشتن از دیگران اشتباه است؟ تا چه اندازه باید از دیگران انتظار و توقع داشته باشیم؟ شاید این را تأیید کنیم که « کم توقع باش » اما آیا اینکه می گویند « از هیچکس هیچ انتظاری نداشته باش » کاری درست است؟ چکار کنم که دیگران از من توقع نداشته باشند؟ راه های انتظار نداشتن چیست ؟ آیا شما هم از جمله کسانی هستید که انتظارات زیادی از اطرافیان خود دارید؟ یا اینکه کسی را می شناسید که توقعات بسیاری از شما داشته باشد؟ اگر به دنبال پاسخ این سوالات می گردید یا اینکه درگیر موضوع « انتظار داشتن و توقع داشتن » هستید مطالعه این مقاله و مقاله های مشابه در وب سایت موفقیت موسسه ملکپور یکی از بهترین راهکارها برای حل مشکل شماست.
نداشتن توقع بیجا و بر هم خوردن آرامش انسان
شاید با خواندن این عنوان از خودتان بپرسید که تعریف توقع چیست؟ و چگونه توقع و انتظار داشتن موجب بر هم خوردن آرامش می شود؟ و جالب است که بدانید در این مورد، نه تنها آرامش شخصی که از او انتظارات و توقعات بیجا دارند، سلب می گردد بلکه شخص متوقع نیز در اکثر مواقع، زمانی که با برآورده نشدن انتظارش از سمت شخص مقابل رو به رو می گردد، آزرده خواهد شد.
بنابراین ما نه تنها نباید از دیگران توقع بیجا داشته باشیم، بلکه نباید انتظارات غیر منطقی دیگر افراد از خود را برآورده سازیم، شاید بتوان گفت این بهترین تعریف توقع می باشد. البته نباید این موضع موجب بی احترامی گردد بلکه می توان با متانت، دلایل خود را برای نپذیرفتن و برآورده نکردن آن توقع بیان کرد. یادمان باشد که ما می توانیم همیشه با آرامش و بدون دلخوری و بی احترامی با دیگران صحبت کنیم و از نتایج یک مکالمه مؤثر بهره مند گردیم. زیرا که بدون مطرح کردن نظر خود و احساس خود با اطرافیان، تنها فاصله روحی ما از آنان بیشتر خواهد شد.
توقع و انتظار بیجا از دیگران و اطرافیان ، ویژگی مخربی است که به روابط سالم بین انسان ها آسیب وارد می کند.
آداب ارتباطات
جالب است بدانید که انسان یک موجود اجتماعی است و داشتن روابط سالم و متعالی، بسیار در رشد شخصیت و بهبود کیفیت روحی او نقش دارد. اما بدانید این ارتباطات قوانین و آدابی دارند که باید آموزش داده شده و رعایت شوند. تا دلخوری و اختلاف ایجاد نگردد و انسان ها در کنار یکدیگر آرامش داشته باشند. یکی از این نکات داشتن توقع و انتظار داشتن بیجا از یکدیگر است که هم باعث ایجاد فشار بر روی فرد متقابل می شود و هم در صورت برآورده نشدن انتظارات و توقعات ، موجب دلسردی خود شخص متوقع نیز می گردد. ما در این مقاله از وبسایت موفقیت استاد ملک پور سعی کرده ایم که این موضوع راهکارهای آرامش و نداشتن توقع را برای شما بررسی کنیم. با نوشتن تجارب و احساس خود از موضوع توقع و انتظار در قسمت دیدگاه ها، می توانید با دیگر خوانندگان به بحث در رابطه با آن بپردازید.
توضیحات استاد ملکپور در مورد انتظار داشتن یا انتظار نداشتن
شما با مشاهده این ویدئو به پاسخ این سوالات دست پیدا خواهید کرد:
✔️ شاه کلید برای شما عزیزان جهت رسیدن به آرامش درونی چیست؟
✔️ انتظار داشتن یا انتظار نداشتن
✔️ توقع دیگران از شما کاری درست می باشد؟
✔️ تاثیر انتظارات دیگران بر زندگی شما چیست؟
✔️ تاثیرات انتظار داشتن یا انتظار نداشتن شما از دیگران چیست؟
مهم
واقعیت این است که در جهان ناخواسته های زیادی پیش می آید؛ منتها وقتی شما در یک جریان انرژی درست و منظم وارد می شوید، آرام آرام ، آرامش به زندگی تان ورود می کند و ناخواسته ها اگر به صفر نرسند، آنقدر کم می شوند که به چشم نمی آیند. این نکته را فراموش نکنید که اگر به هر دلیلی از شخصی انتظار و توقع داشتید و او بر خلاف خواسته شما عمل کرد، این ناخواسته ماهیتا باعث رشد شما خواهد شد.
یکی از ویژگیهای ما انسان ها این است که وقتی کار خوبی در قبال شخص یا اشخاصی می کنیم؛ ناخودآگاه از آنها انتظارات و توقعاتی در ذهن ما شکل می گیرد و انتظار داریم که یا به ما محبت کنند یا لطفی را که ما به آنها کرده ایم را جبران نمایند. در ادبیات قرآن هم این در این گونه موارد به رفتاری دعوت شده است که اگر برای کسی کاری می کنید، هیچ انتظاری از او نداشته باشید و تمام اعمال صالح و کارهای خوب را برای رضای خدا انجام دهید و تنها از خدا انتظار پاداش داشته باشید و لاغیر.
در قرآن کریم نیز این نوع توقع و انتظار داشتن در بخش های متعددی دیده می شود. بعنوان مثال در قرآن به این مسأله به وضوح اشاره شده است که پیامبران به قوم خود گفتند که : ما در قبال پیامی که از طرف خداوند برای شما می آوریم هیچ اجر ( پاداشی ) از شما نمی خواهیم و اجر ما تنها بر خداست. ( انتظار نداشتن از مردم و انتظار پاداش تنها از خدا )
یا در مثالی دیگر هنگامی که حضرت موسی ( ع ) از چنگ فرعونیان گریخت و از صحرای بزرگ عبور کرد؛ در حالیکه بسیار خسته بود و خود به کمک نیاز داشت؛ بدون هیچ انتظار و توقعی از دختران حضرت شعیب ( ع ) به آنان کمک کرد تا گله گوسفندان شان را از آب چشمه ای سیراب کنند. پس از آن با تمام خستگی به زیر درختی رفت و فرمود : « پروردگارا! من به خیری که تو به سمتم نازل می کنی محتاج و فقیرم. » در واقع این آیات به ما نشان می دهد که حضرت موسی ( ع ) در قبال کمکی که به دیگران کرده است؛ تنها از خدا انتظار و توقع پاداش و جبران دارد نه هیچ کس دیگری.
قرآن کریم پر از چنین تماثیلی است که راه را برای رسیدن ما انسان ها به آرامش نشان می دهد. به قول خداوند اگر می بخشید به خاطر من ببخشید نه غیر من. لذا در کتاب آسمانی و آموزه های دینی مان توقع و انتظار بیجا از دیگران مذمت شده است. همچنین خداوند در سوره انسان کسانی را که به افراد نیازمند بدون داشتن انتظار کمک می کنند، پاداشی و عواقبی نیکو را وعده می دهد. و با توجه به این موضوع که انسان جایز الخطاست، چطور می توان از او توقع خوبی در مقابل خوبی را داشت. هر انسانی مسئول رفتارها و اعمال خویش است و نمی تواند برای دیگران تعیین تکلیف کند.
اگر انتظار از کسی نداشته باشید ، حالتان خیلی زود خوب می شود. اگر برای هر شخصی کاری کردید؛ تنها به این نیت باشد که برای خودتان و خدای خودتان باشد. همین!
شاید این حدیث در مورد توقع نداشتن از امام صادق ( علیه السلام ) به گوشتان خورده باشد که :
اَرْوَحُ الرَّوْحِ اَلْیَأسُ مِنَ النّاسِ؛ بهترین راحتى و آسودگى، بى توقعى از مردم است.
تا این بخش به بررسی موضوعاتی مانند توقع چیست ؟ انتظار نداشتن و چگونه توقع نداشته باشیم پرداختیم.کمک کردن به دیگران یکی از اعمال نیکویی است که در دین نیز بسیار بدان تأکید می شود. با کمک کردن حس محبت و مفید بودن در انسان ایجاد می گردد که البته نباید جنبه ریاکاری به خود بگیرد.
شاید جالب باشد که بدانید، روانپزشکان نیز این کار را به بسیاری از افرادی که دچار افسردگی شده اند، پیشنهاد می کنند. بنابراین زمانی که قصد دارید به کسی کمک کنید، بدون داشتن انتظاری برای جبران این کار انجام دهید. به خاطر علاقه خودتان به آن شخص و یا در راه رضای خداوند کمک کنید. تا از احساس رضایت خاطر ناشی از آن نیز بهره مند گردید. فراموش نکنید ما زمانی می توانیم به کسی یاری دهیم که او از ما درخواست کرده باشد و یا وقتی که کاملاً به نیاز او آگاه باشیم. از کمک های خودسرانه و مطابق با میل خود به شدت بپرهیزید که نه تنها برای شخص سودی نخواهد داشت بلکه ممکن است او را آزرده نیز نماید.
پس بهتر است از همین امروز پس از خواندن این مقاله تصمیم بگیریم خود را اصلاح کنیم. نه از دیگران توقعات نابجا داشته باشیم و هم کسانی را که جواب خوبی هایمان را به درستی نداده اند، ببخشیم. تا به آرامش برسیم.
احساس رهایی با نداشتن توقع بیجا
زمانی که خود را از بند انتظارات بیجا از دیگران و حتی از خود آزاد کنید، احساس رهایی خواهید کرد. احساس آزادی. واقعیت این است که ما تمام و کمال مسئول زندگی خود هستیم و از دیگران توقع نداشته باشیم. اگرچه که کمک کردن و کمک گرفتن در حد اعتدال، چه بسا احساس همدلی را در افراد ایجاد می کند، اما اصل بر این است که مسئولیت صد در صد زندگی بر عهده خود ماست. برخی افراد با این توجیه که دیگران نسبت به من وظایفی دارند، تمامی مسئولیت های خود را بر دوش اطرافیان می گذارند. شاید مدتی هم، کارهایشان پیش برود، اما این کار نه تنها اخلاقی نیست بلکه پایدار نیز نخواهد بود.
اگر از جمله اشخاصی هستید که کاری برای کسی انجام داده اید و از سمت او بازخورد مثبتی نگرفته اید، آن را فراموش کنید و توقع نداشته باشید . به طور کلی از تجارب خود درس بگیرید ولی ذهن خود را بر آن ها قفل نکنید. با فکر آزاد است که می توانید بر روی اهداف خود متمرکز باشید و به سمت موفقیت حرکت کنید. اگر در خصوص این مقاله و موضوع راهکارهای آرامش و نداشتن توقع پیشنهاد یا اطلاعات بیشتری دارید خوشحال میشویم این نقطه نظرات را در انتهای همین صفحه از طریق بخش دیدگاه ها ارسال نمایید. همچنین می توانید این نظرات و پیشنهادات را از طریق بخش تصاویر ارسالی شما برای ما ارسال کنید تا با اسم و مشخصات خودتان در همین بخش نمایش داده شوند.
بسیاری از ما انسان ها از دیگران توقع داریم. توقع داشتن از دیگران سبب می شود ما از زندگی خود دور بمانیم. منظورمان این است که، آرامش از زندگیمان دور می شود و تمام حواسمان درگیر این موضوع می شود که دیگران برای ما قدمی بردارند و این کاملاً اشتباه است.
بسیاری از ما به دلیل این که در خانواده هایی با این تفکر بزرگ شده ایم، باور کرده ایم که بایستی دیگران خوبی ای در حق ما کنند و همواره برای ما قدم بردارند. پس توقع نداشته باش. زیرا انتظار نداشتن از دیگران سبب می شود، شما از درون آرام شوید و به زندگی خود بپردازید. اگر توقع نداشته باشید، تنها به خدا توکل کنید و از او بخواهید، به آرامش حقیقی خواهید رسید. دوستان عزیز، توقع داشتن شما را از همه بخش های زندگی دور می کند و آرام آرام از درون نابود می کند. پس بیایید به جای توقع داشتن از دیگران بر خدا توکل کنیم. اگر ما یک قدم به سمت خداوند متعال برداریم، خداوند ده ها قدم به سمت ما بر خواهد داشت.
نکات مهم این مقاله
فراموش نکنید که ! یکی از مهمترین عواملی که روابط و ارتباطات تان با دیگران را به هم می زند، همین انتظار داشتن و توقعات بیجاست. تنها از خودتان و خدای خودتان توقع و انتظار داشته باشید. اگر برای خود کاری انجام دادید ، اگر به نرمی و با احترام نگذاشتید که دیگران شما را اذیت کنند، اگر از خود مراقبت کنید؛ هم حالتان خوب می شود؛ هم قدرت را در دست خود نگاه داشته اید و هم آرامش را عمیقا تجربه خواهید کرد. ببخشید و رها کنید، انرژی های همسان یکدیگر را جذب می کنند. در انرژی های منفی انتظار داشتن و توقعات زیاد فرو نروید و از آن پرهیز پیشه کنید که در همان انرژی باقی می مانید. بهترین راحتی و آسودگی بی توقعی از مردم است. فراموش نکنید که ما زندگی می کنیم که درس بگیریم ( We live, We learn ) و برآورده نشدن انتظارات شما تنها درسی است برای رشد شخصی تان.
چگونه از دیگران توقع نداشته باشیم؟
ممکن است این سوال برایتان پیش آید که چگونه از دیگران توقع نداشته باشیم؟ ما در مورد قبلی اشاره ای به این موضوع نمودیم. اگر بر خدا توکل کنید، اگر شکرگزار خدای بزرگ باشید، اگر انرژی مثبت به کائنات ارسال کنید، اگر خودتان برای بهبود زندگیتان تلاش کنید و فقط از خداوند بخواهید که دست شما را بگیرد تا به هدف برسید، مطمئن باشید سریعاً به خواسته خود خواهید رسید.
ولی توقع داشتن شما را از ادامه مسیر باز می دارد و همواره ناراحتی را به سمت شما می آورد. ولی توقع نداشتن از دیگران آرامش را به سمت زندگی شما روانه می کند. همراهان عزیز توقع نداشتن از دیگران سخت است ولی اگر شروع به تغییر درون خود نمایید و فقط خودتان را مسئول اتفاقات زندگی خود بدانید و باور کنید که خودتان می توانید قدمی برای خودتان بردارید، دیگر انتظاری از دیگران نخواهید داشت. ما در مقاله توقع و انتظار و در این قسمت راجع به توقع نداشتن از دیگران صحبت نمودیم. پس اگر می خواهید موفق شوی، توقع نداشته باش.