ترس و استرس و مقدمه ای بر آن
راهکارهای آرامش و غلبه بر ترس و استرس یکی از مسئله هایی به شمار می رود که امروزه توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است. آیا شما هم از جمله افرادی هستید که ترس و استرس زیادی را در طول روز احساس می کنند؟ آیا دلیل و منشأ استرس و ترس خود را می دانید؟ ایجاد هر حسی در انسان در پاسخ به یک محرک می باشد. ترس و استرس نیز از جمله مکانیزم های دفاعی آدمی در مقابل شرایط خطرزا هستند. بنابراین به طور کلی یک امر طبیعی و حتی مفید قلمداد می شود. اما این دو حس زمانی که از حد تعادل و نرمال بیشتر گردند، می توانند روند زندگی اشخاص را مختل نموده و مانع او در مسیر موفقیت باشند. در واقع ترس و استرس ، علت و معلول یکدیگر هستند؛ ترس از یک موضوع و یا اتفاق، باعث ایجاد حس استرس و اضطراب در افراد می گردد. به خاطر اهمیت این مسئله و فراگیر بودن آن، در این مقاله ریشه های این دو احساس، تأثیر آن بر جهان انرژی و زندگی و نهایتاً راه های مقابله با آن را توضیح خواهیم داد.
مشاهده فایل تصویری موسسه ملک پور در خصوص راهکارهای آرامش و غلبه بر ترس و استرس
فایل صوتی موسسه ملک پور در خصوص راهکارهای آرامش و غلبه بر ترس و استرس
- دانلود
- 18 دقیقه
- 3 K
ترس و استرس و ریشه های آن
شاید اولین قدم برای مبارزه با ترس و استرس افراطی، شناخت دلایل و منشأ ایجاد این احساسات باشد. این شناخت در نتیجه خودشناسی به دست خواهد آمد. زمانی که افراد تصور واقع بینانه ای از خود دارند و نسبت به تمام خصایصشان آگاهند، می توانند علت و مواردی که باعث ایجاد حس ترس در آن ها می شود را شناسایی کنند. همانطور که گفتیم ترس عامل به وجود آمدن استرس است. معمولاً افراد از اتفاقاتی که ممکن است برای آن ها در آینده بیفتد، می ترسند. به طور مثال برخی از مسافرت های هوایی ترس دارند، چرا؟ زیرا که تصور می کنند، احتمال سقوط وجود دارد. یا برخی دیگر از آسانسور و فضای بسته می ترسند و دلیلشان نبود هوا و اکسیژن کافی در اینگونه فضاها و امکان خفگی می باشد. اما آیا این احتمال ها چقدر ممکن است به واقعیت تبدیل شوند؟ آیا نمی توان برای هر موضوع یک احتمال خطرزا متصور شد؟ پس همانطور که متوجه شدیم دلیل بیشتر ترس های ما، اتفاقات غیر واقعی و احتمالی هستند که فقط ذهن وسواسی انسان، آن ها را پیش بینی کرده است. اگرچه که در نظر گرفتن جوانب مختلف یک امر و بررسی خطرها می تواند ما را در امر تصمیم گیری کمک نماید، اما باید مراقب باشیم که منجر به ایجاد استرس و اضطراب غیر منطقی نگردد.
ترس و استرس و جهان انرژی
شاید درک این موضوع که ما در یک دنیایی از انرژی در حال زندگی هستیم، برای برخی افراد هنوز دشوار باشد. اما این یک واقعیت است و با پذیرفتن آن می توانیم سبک زندگی مطابق با این نگرش را در پیش بگیریم که البته نتایج شگرفی نیز به دنبال خواهد داشت. بیایید از اول بررسی کنیم، در این جهان هر چیزی انرژی دارد؛ هر فکری، هر عملی و هر اتفاقی که به عنوان یک مجموعه به هم پیوسته بر روی یکدیگر نیز اثر می گذارند. یکی از مهمترین منابع تولید انرژی مغز و فکر انسان ها است. هر احساسی که در آدمی ایجاد می شود، یک انرژی در اثر آن تولید می گردد که آثار بسیاری بر درون و جسم شخص و دنیای بیرون او خواهد داشت. به همین ترتیب انرژی منفی تولید شده ناشی از یک ترس و اضطراب بی دلیل، تأثیرات نامطلوب بسیاری بر روی زندگی افراد می گذارد. هیچ گاه فراموش نکنید، هر آنچه که به جهان می دهید، همان را پس می گیرید. بدین ترتیب آگاهی از راهکارهای آرامش و غلبه بر ترس و استرس از ضرورت های زندگی مادی به شمار می رود.
ترس و استرس و تأثیر آن بر زندگی
بله همانطور که به آن اشاره شد، ترس و استرس بر اساس قوانین حاکم بر این جهان می توانند اثرات نا محسوس زیادی داشته باشند. این حس ها نه تنها تأثیراتی بر جهان بیرونی یک شخص دارند بلکه می توان گفت که منشأ بسیاری از دردهای جسمی که غالباً به دردهای روان تنی شناخته می شوند، استرس و اضطراب است و گاهی آنقدر شدید می شود که او را از روند عادی خارج می نماید. نکته بسیار مهمی در رابطه با ترس و استرس وجود دارد و آن این است که احساس و ترس ناشی از احتمال وقوع یک اتفاق از خود آن اتفاق، چه بسا شدیدتر و منفی تر خواهد بود. این نکته بسیار قابل تأمل است، درباره آن بیاندیشید و صحت آن را در تجربه های شخصی خود جستجو کنید. بیایید یک مثال را بررسی کنیم؛ بر هیچ کس پوشیده نیست که تصادفات ماشینی رخداد بد و خطرآفرینی است که حتی تصور آن نیز دلهره آور خواهد بود. اما بسیاری از افرادی که این اتفاق ناخوشایند را تجربه کرده اند، معتقدند که این امر به قدری سریع رخ می دهد که انسان حتی فرصت ترسیدن هم نخواهد داشت.
ترس و استرس و راه های مقابله با آن
شاید با مطالعه مطالب بالا و آشنایی کامل با احساس های ترس و اضطراب، اکنون بخواهید راه های مقابله با آن را بدانید. آیا راه حل قطعی برای مبارزه با این احساسات وجود دارد؟ آیا راهکارهای آرامش و غلبه بر ترس و استرس عملی هستند؟ باید گفت که مسائل روان شناختی، پیچیدگی های خاص خود را دارند و همچون بیماری های جسمی با یک دارو و قرص خاص برطرف نمی شوند و درمان و راه های مقابله می تواند به تعداد افراد روی زمین متفاوت باشد. به طور کلی برای مقابله با ترس و استرس کاذب و غیر منطقی، مطالعات بسیاری در حوزه روانشناسی و انسان شناسی انجام شده است و راهکارهای متفاوتی نیز ارائه می شود. همچنین در ادیان و مذاهب مختلف دستورالعمل هایی در این باره وجود دارد. ما در اینجا چندین روش را که بر اساس مطالعات انجام شده و تجربه افراد مفید و مؤثر واقع شده است، معرفی می کنیم:
اگر در خصوص این مقاله و موضوع راهکارهای آرامش و غلبه بر ترس و استرس پیشنهاد یا اطلاعات بیشتری دارید خوشحال میشویم این نقطه نظرات را در انتهای همین صفحه از طریق بخش دیدگاه ها ارسال نمایید. همچنین می توانید این نظرات و پیشنهادات را از طریق بخش تصاویر ارسالی شما برای ما ارسال کنید تا با اسم و مشخصات خودتان در همین بخش نمایش داده شوند.
ممنونم از ویدیو های عالی تون
جناب ملکپور عزیز
از ترس و موفقیت و رشته و… صحبت کردین و تمام فایل هاتون رو دنبال میکنم….همش رو 🙂
۲۴ سالم هست..دوبار تغییر رشته دادم…ژنتیک به عمران….عمران به کامپیوتر و هنوز هم مثل قبل حس میکنم هنوز مسیرم اشتباهه….نمیدونم مشکل از منه یا نظام اموزشی ک کمکی نکرد برای پیدا کردت مسیر درست.
چطور بفهمیم اصلا به چی علاقه دارم که ب سمتش حرکت کنم…….در این سن هنوز نمیدونم از چی خوشم میاد و سردرگمم…تیپ شخصیتیم INFJ
لطف میکنید در این باب هم برای من و امثال من ک در جامعمون کم نیستند هم توضیح بدین
خیلی خیلی دوستون دارم/مشتاق دیدار شما
امیدوارم همینطور پر قدرت به مسیرتون ادامه بدین….همیشه حامیتون خواهیم بود(وقتی مهر کسی به دل ما مردم بیوفته دیگه نه شایعات نه چیز دیگه میتونه اونو خارجش کنه-صادقانه دوستون دارم.)